Astfel, toți locatarii care trăiesc într-un condominiu, fie că e vorba de proprietari sau de chiriași, vor fi nevoiți să respecte un regulament care stabilește regulile de comportament. De asemenea, şi vizitatorii sunt supuşi regulilor aprobate prin document.

La sfârșitul anului trecut a fost stabilită o nouă legislaţie privind asociaţiile de proprietari, care prevede că toţi proprietarii din condominii trebuie să adopte, până în data de 28 septembrie 2019, un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune precum şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari.

Denumit „Regulamentul condominiului”, documentul va trebui să fie respectat de toţi locatarii din bloc, fie că sunt proprietar sau doar chiriaşi. De asemenea, şi vizitatorii sunt supuşi regulilor aprobate prin document.

Dacă regulamentul nu va fi respectat, cei afectaţi pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei. În plus, noua legislaţie vine cu o noutate – asociaţiile de proprietari vor avea posibilitatea să stabilescă şi alte „ore de linişte”, în afară de cele prevăzute de legislaţia în vigoare (orele 22.00 – 08.00 şi 13.00-14.00).

Trebuie specificat însă că regulamentul nu stabilește sau aplică sancțiuni de către organele asociației de proprietari, iar încălcarea prevederilor sale nu constituie contravenție, consemnează ziarulunirea.ro.