Evenimentul Zilei > Politica > Legăturile ascunse dintre ”Gruparea Cioloș” și fostul șef SIE, dezvăluită la „Dosar de politician”
Legăturile ascunse dintre ”Gruparea Cioloș” și fostul șef SIE, dezvăluită la „Dosar de politician”

Legăturile ascunse dintre ”Gruparea Cioloș” și fostul șef SIE, dezvăluită la „Dosar de politician”

Silviu Mănăstire a vorbit marți la ”Dosar de politician” misterele guvernării tehnocrate care încep să iasă la lumină. Motivul este tocmai recenta intrare oficială în politică a fostului premier Dacian Cioloș. Fiind obligat să joace politic, lui Cioloș i se văd sforile care l-au ghidonat în acest ultim an și jumatate. A început să se trădeze.

Inițial, Cioloș a declarat că a venit în România doar pentru a administra țara înaintea alegerilor din 2016 și că nu se va implica în alegeri. A mai spus că va fi independent și tehnocrat.

Cioloș a mințit facând campanie electorală explicită pentru liberali. În paralel, o parte din oamenii lui Cioloș au fost trimiși să candideze pe listele Uniunii Salvați România-USR
 
Cioloș, cum se spune pe Dâmbovița, a jucat la două capete. Acum, Dacian Cioloş procedează la fel. O grupare din interiorul USR condusă de foștii miniștri tehnocraţi (Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu) alături de Clotilde Armand muncesc pentru Cioloș şi pentru îndepărtarea lui Nicușor Dan. 

Cioloş fie va prelua USR din interior, fie după congresul partidului va face o alianță cu USR prin intermediul Platformei 100, un ONG cu scopuri politice. La fel, va face o alianță cu PNL, după ce liberalii își vor alege o conducere sprijinită de Iohannis. Strategia pe termen lung este ca Dacian Cioloș să conducă Opoziția de dreapta din România cu sprijinul președintelui Iohannis în anii electorali 2019-2020.