Ce i-a unit pe Prințul Phillip și Regele Mihai. Fotografii de colecție

Ce i-a unit pe Prințul Phillip și Regele Mihai. Fotografii de colecție

Familia Regală a României are legături de „sânge albastru” cu toate Casele Regale din Europa. Una foarte apropiată a fost însă cu Coroana Britanică. Regele Mihai a avut o relație specială, încă de copil, cu Prințul Phillip.

Născuți în același an, cei doi au petrecut împreună momente de neuitat, în copilărie și adolescență. Fie la Constanța, Sinaia sau prin Italia.

Legătura între Regele Mihai și Prințul Phillip

Povestea princiară începe încă din timpul domniei Reginei Victoria a Angliei, când unul dintre fiii săi, Prințul Alfred, se căsătorește cu Maria Aleksandrovna Romanova, unica fiică a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

Din această uniune se naște Maria, Principesă de Edinburgh, cea care avea să devină ulterior Regina Maria a României, titlu obținut în urma căsătoriei cu Regele Ferdinand I, în anul 1892, bunicul Regelui Mihai.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest mod Regele Mihai devine văr de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Angliei. Pe de altă parte, conform Wikipedia, dacă ar fi urmat gradele de rudenie ale sale, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Angliei, Prințul Philip, este văr primar cu Regina Elena, mama Regelui Mihai, implicit unchi al Regelui Mihai, care, la rândul său devine văr de grad II cu Prințul Charles.

Regele Mihai si Prințul Philip, ambii născuți în 1921, au petrecut momente împreună în copilărie și în adolescență atât în România, la Constanța și la Sinaia, cât și în Italia.

În timpul acestei vizite la București, în 1927, Philip și surorile sale au stat la Palatul Cotroceni și dupa aceea au plecat  la Castelul Peles din Sinaia și la „noul palat Mamaia de lângă gura Dunării pe Marea Neagră”, potrivit unei biografii scrise de Philip Eade, despre Prințul Philip.

În decembrie 1936, Prințul Philip a petrecut o parte din vacanța de Crăciun cu Mihai, care a devenit prințul Romaniei după ce tatăl său, Carol, a luat tronul în 1930.

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de domnie ai Reginei Angliei, Regele Mihai a fost invitat de onoare și, în poza de grup, a fost așezat alături de Regină.

Regina Elisabeta a II-a a Angliei avândul-l în stânga pe Prințul Phillip și la dreapta de Regele Mihai, potrivit revistei Unica.