Evenimentul Zilei > Monden > Legătura specială cu Marcel Iureș
Legătura specială cu Marcel Iureș

Legătura specială cu Marcel Iureș

Medeea Marinescu, într-un spectacol cu Marcel Iureș și Marius Manole, în regia lui Cătălin Ștefănescu

Considerată poate cel mai talentat şi mai iubit copil al cinematografiei româneşti, Medeea Marinescu a avut șansa să urce pe scenă alături de actori uriași, precum Marcel Iureș sau Florin Piersic. Cea mai nouă producție în care e implicată are scenariul și regia semnate, în premieră, de realizatorul Cătălin Ștefănescu.

Își joacă propriul rol

„Sunt niște ani buni de când ne întâlnim în această formulă la IDEO IDEIS. Cu unii dintre ei (Vlad Zamfirescu și Andi Vasluianu) am fost colegă de Facultate, cu alții la teatru (Marius Manole), cu Cătălin Ștefănescu m-am întâlnit pe platourile TVR-ului, cu dl Marcel Iureș pe platourile de filmare – copil fiind îi dădeam replica în „Vacanța cea mare”, de Andrei Blaier, și, mai târziu, în „Fii cu ochii pe fericire”, de Alex Maftei. Însă niciodată n-am petrecut atâta timp împreună, un timp de calitate așa cum am făcuto, în toți acești ani, la Alexandria. Poate că de aici s-a născut ideea unui spectacol scris de Cătălin, care ne-a „creionat”, zic eu cu subtilitate, fiecăruia dintre noi personalitatea în rolurile pe care le-a scris pentru noi”.Ce spune despre șansă

„Unii au pus parcursul meu ca actriță pe seama Mariei Mirabela. Alții, dimpotrivă, au spus că el a devenit, la un moment dat, un balast. Ambele păreri mi se par false. Există actori care au avut succes și care s-au pierdut pe drum. (…) Nu voi ști niciodată dacă șansa mea de a fi cunoscută fără Mirabela s-ar fi redus considerabil sau nu, dar îmi place să cred că ceea ce a urmat după Mirabela nu au fost doar prelungirea fericită a unei șanse pe care am avut-o foarte la început”, a adăugat actrița.