Legătura interlopului Corduneanu cu un escroc imobiliar faimos. Ce au descoperit oamenii legii
- Emma Cristescu
- 22 noiembrie 2022, 16:18
Interlopul Adrian „Beleaua” Corduneanu și soția lui, Ramona, ar fi colaborat cu escrocul imobiliar Cătălin Sandu. Ei vindeau terenuri ilegal și nu se aflau la prima abatere.
Interlopul Adrian „Beleaua” Corduneanu și soția lui, Ramona, căreia i se mai spune și „Diamantul Roz”, ar fi plătit bani greu pentru a ține în picioare o rețea condusă de escrocul imobiliar Cătălin Sandu, care a vândut terenuri, chiar dacă nu le deținea.
Adrian Corduneanu a fost arestat preventiv, după ce ÎCCJ a admis cererea procurorilor DIICOT. În trecut, el și soția lui, Ramona, erau sub control judiciar. Cei doi l-ar fi finanțat pe Cătălin Sandu, procuratorul imobiliar care ar fi înșelat mai multe persoane vânzându-le terenuri pe care nu le avea, cu suma de 170.000 de euro. Și avocatul Alexandru Tudor Bernic şi notarul Răzvan Ionuţ Costin se ocuăpau de aceste ilegalități.
Cine colabora cu interlopul Corduneanu
Zilele trecute, oamenii legii au descins la domiciliile membrilor clanului Corduneanu într-un dosar de cămătărie. „Pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească teritoriul României; b) să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale, cu Sandu Cătălin Gheorghiță, Bernic Alexandru Tudor, Costin Răzvan Ionuț, Curcă Alin Eugen, Roată Constantin Florin, Puşcaşu Mihaela Monica, Moraru Mihai, Alexe Marius Marian, Toma Călin Florin, Mihai Ionel, Chiriac Valentin, Cozma Mihai, Cojocaru Adrian, Zapodeanu Ion, Floria Lucian, Vieru Lucian, Grigorovschi Adrian, Profir Constantin, Zarojanu Horia, Palfey Maria, Blându Ioan, Gabor Florentin, Filipescu Maria, Savin Gheorghe”, se arată în decizia Curții de Apel Iași prin care Adrian Beleaua Corduneanu și soția sa au fost plasați sub control judiciar, potrivit newsweek.
Oamenii legii au aflat că interlopul Cătălin Sandu se folosea de cunoștințele și sursele din domeniul imobiliar ca să identifice persoane în vârstă ale căror cereri de retrocedare a unor terenuri fuseseră aprobate de comisiile de fond funciar sau de instanță sau moștenitori cărora nu le fusese emis certificatul de moștenitor. Costin falsifica actele, iar cei doi se alegeau cu bani grei.
Aceștia nu acționau singuri. Procurorii au identificat patru funcţionari, fără a fi clar dacă aceştia erau conştienţi că se fac părtaşi la o viitoare escrocherie.