Evenimentul Zilei > Actualitate > Legătura dintre FRUCTELE de KIWI și PAT
Legătura dintre FRUCTELE de KIWI și PAT

Legătura dintre FRUCTELE de KIWI și PAT

Specialiștii de la Taipei Medical University au efectuat experimente cu participarea a 24 de voluntari care au mâncat kiwi înainte de culcare.

Două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu au găsit motivul acțiunii sale. Ei sugerează că fructele de kiwi influenţează nivelurile de antioxidanţi şi serotonină din corpul uman.

S-a constatat că oamenii care mâncau fructele exotice adormeau mai repede (perioada de timp în care se instala somnul de când puneau capul pe pernă a scăzut cu 35,4%), dormeau mai bine, calitatea somnului lor s-a îmbunătăţit, eficienţa somnului (măsurarea timpului petrecut dormind în comparaţie cu timpul total petrecut în pat) a crescut, ei dormind mai mult cu 13%, informează dariknews.bg

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.