Legătura dintre denunțătorii din dosarul Microsoft și Florian Coldea: Un avocat cu tată în SRI

Legătura dintre denunțătorii din dosarul Microsoft și Florian Coldea: Un avocat cu tată în SRI Florian Coldea. Sursa foto: EVZ

București. Un nou amănunt iese la iveală în dosarul „Microsoft”. Astfel, avocatul Rareș Dan, văr al generalului SRI, Florian Coldea, i-a reprezentat pe denunțătorii Dinu Pescariu și Claudiu Florică în acest caz, obținându-le acestora achitarea, în ciuda unor prejudicii evaluate la milioane de euro.

Relații de familie între Rareș Dan și Florian Coldea

Casa de avocatură a lui Rareș Dan, implicată în numeroase dosare controversate, a fost subiectul unei verificări din partea ANAF în 2013. Verificarea, conform informațiilor oferite de Realitatea.net era legată de un împrumut discutabil luat de la omul de afaceri Valentin Vișoiu, deținătorul companiei de construcții Conarg. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei în 2017, avocatul a confirmat aceste informații, adăugând și că a reprezentat interesele lui Vișoiu în diverse procese. Avocatul Rareș Dan a explicat că a primit acest împrumut de la Vișoiu și că l-a reprezentat în diverse dosare comerciale.

Rareș Dan este fiul generalului Gheorghe Dan, presupus unchi al lui Florian Coldea și omul care i-a sprijinit ascensiunea lui Coldea în SRI.

Generalul Gheorghe Dan a fost director la NIRO IMPEX în perioada 2005-2011, firmă implicată în afacerea Microsoft. Acest detaliu aduce în discuție o posibilă conexiune familială între avocatul Dan și generalul Coldea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controverse și implicații

Dosarul „Microsoft” rămâne un subiect de discuție intens, cu avocatul Rareș Dan jucând un rol central în strategiile de apărare și în manipularea opiniei publice. Întrebările privind justiția și etica în astfel de cazuri continuă să fie de actualitate, pe fondul legăturilor neobișnuite și a influențelor presupuse din culise, inclusiv din partea SRI, condus în acea perioadă de Florian Coldea, ca prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații.

Avocatul Rareș Dan

Avocatul Rareș Dan. Foto: Arhiva EVZ

În trecut, Elena Udrea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul discriminatoriu din dosarul „Microsoft”, subliniind o posibilă selectivitate a justiției în cazul persoanelor implicate.

„Patru oameni fură şi DNA are ţintă doar pe unul dintre ei. Ce se întâmplă atunci? Îi cheamă pe ceilalţi trei să declare împotriva celui pe care şi l-au ales drept trofeu şi-i fac scăpaţi pe ceilalţi. Chiar dacă ei nu ar trebui să beneficieze de rigorile pozitive ale legii. Florică şi Pescariu au fost iniţiatorii unui grup infracţional organizat. Cine a fost ţintă în dosarul Microsoft? Dorin Cocoş! Şi asta pentru că era soţul Elenei Udrea şi trebuia neapărat să se ajungă la ea. Aţi mai văzut pe altcineva arestat în plină campanie în afară de Cocoş şi Pinalti? Răspuns: NU. Şi asta în ciuda faptului că în dosar sunt implicaţi 9 miniştri, zeci de oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali, ba chiar şi ambasadori străini, ” scria în 2016, Elena Udrea pe pagina ei de socializare.

Aceste declarații au generat controverse și discuții publice extinse în jurul echității procesului juridic.

Valentin Vișoiu implicat în devalizarea ANRP

Valentin Vișoiu este suspectat că ar fi obținut ilegal peste șapte milioane de euro prin intermediul Agenției Naționale de Restituire a Proprietăților (ANRP), alături de Gheorghe Stelian (Stelu) care a primit ilegal 46 de milioane de euro, Adrian Andrici 4,2 milioane de euro și Gabriel Gheorghe tot 4,2 milioane de euro.

Valentin Vișoiu

Valentin Vișoiu. Foto: Arhiva EVZ

Totodată, avocatul Rareș Dan, a recunoscut că în adolescență, el și Florian Coldea erau colegi de joacă în comuna Târnova, unde petreceau timp jucând fotbal pe maidan.

Rareș Dan a apelat la SRI pentru a clarifica legalitatea procedurilor, atunci când firma sa de avocatură a făcut subiectul investigației ANAF în legătură cu împrumutul primit de la Valentin Vișoiu.

În lumina noilor dezvăluiri, se așteaptă noi evoluții în investigațiile legate de ANRP și de dosarul „Microsoft”. Autoritățile sunt chemate să acționeze cu transparență și să investigheze în profunzime acuzațiile aduse lui Vișoiu și altor persoane implicate, pentru a asigura integritatea sistemului judiciar și respectarea legii în toate cazurile.

Revista presei