LEACURILE băbești. Ce este MIT, ce are efect cu adevărat
- Andreea Matei
- 3 octombrie 2015, 22:46
Leacurile băbești sunt din ce în ce mai căutate de omul modern, care preferă medicina naturistă în locul celei alopate pentru a evita efectele adverse pe care le suportă organismul. Sunt remedii pentru pentru gripă, dureri de gât,sau arsuri minore, dar au acestea cu adevărat adevăr efect?
Specialiștii trec în revistă aceste leacuri băbești și ne spun care sunt funcționale și care dintre aceste remedii sunt doar mituri, conform alimentatie-sanatoasa.com.
Un castron cu ceapă te fereşte de gripă
Acum câteva sute de sâni se credea că ceapă poate să absoarbă “aerul nociv” pe care ei îl atribuiau unor boli precum ciumă bubonică. Se spunea că cepele absorb anumite substanţetoxice din aer, împiedicând că acestea să îi infecteze pe oameni. În realitate, însă, singurul mod în care ceapă poate acţiona în cazul simptomelor de gripă este adăugarea ei în supă de pui. De exemplu, băuturile calde şi supă au efecte beneficeasupra cailor nazale, curatându-le. În plus, supă de pui conţine o proteină – carnosina, care protejează sistemul imunitar de bolile virale, spun experţii în nutriţie.
Bicarbonatul de sodiu reduce durerea în cazul infecţiilor tractului urinar
Infecţiile tractului urinar provoacă dureri puternice. Un amestec simplu de apă şi bicarbonat de sodiu reduce capacitatea de multiplicare a bacteriilor, spun experţii în medicinănaturistă. Totuşi, va trebui să mergi la doctor, pentru că soluţia nu ucide bacteriile asociate cu infecţia urinară. Este bine să dizolvi o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi consumă-l imediat. Se poate apela din nou la acest remediu după zece ore, dacă este nevoie. Dacă abuzezi de acest leac, nivelul potasiului din sânge va scădea. În plus, acest amestec nu este recomandat persoanelor în vârstă.
Mierea te ajută la vindecarea rănilor
O serie de studii au arătat că mierea este un agent terapeutic datorită proprietăţilor sale antibacteriene. Mierea are un efect inhibitor asupra a peste 60 de specii de bacterii. Acest produs nu numai că distruge bacteriile, ci produce şi cantităţi mici de peroxid de hidrogen, un radical liber care este toxic pentru bacterii la această concentraţie scăzută, neafectând celulele umane. Medicii recomandă folosirea mierii pentru vindecarea diverselor răni. Se recomandă aplicarea unei cantităţi mari de miere pe răni şi acoperirea zonei afectate cu un material care nuse lipeşte. Se schimbă acest pansament o dată sau de două ori pe zi.
Cuburile de gheaţă puse la nivelul subraţului contribuie la diminuarea febrei
În momentul în care febra depăşeşte 39 grade Celsius se recomandă cuburile de gheaţă puse la nivelul subraţului. Această zona este puternic vascularizată, iar cuburile de gheaţăscad temperatura sângelui la nivel local, reducând-o astfel pe cea a întregului corp. Înainte de a aplică însă cuburi de gheaţă, este bine să întrebi doctorul. În cazul în care acesta este de acord, poţi aplică cuburi de gheaţă înfăşurate într-un prosop pe care însănu poţi să le ţii mai mult de 20 de minute.
O moneda din cupru aplicată pe locul unei înţepături de albine ne scapă de durere şi scade umflătură
Cu ani în urmă, în Europa era bine împământenit acest mit. În realitate, o moneda de cupru nu te ajută în acest sens. Ceea ce te poate ajută însă este aloe vera. Un studiu publicatîn iunie 2012 în Australas Medical Journal arată că gelul de aloe vera are proprietăţi antibacteriene. Albinele injectează o toxina care produce o reacţie inflamatoare, iar aloe vera calmează durerea. Gelul de aloe vera poate fi achiziţionat de la magazinele naturiste. Aplică o cantitate mare de gel pe piele şi aşteaptă că substanţă să fie absorbită în întregime. Poţi folosi gelul de aloe vera de patru ori pe zi cu efecte uimitoare.