Evenimentul Zilei > International > LAVROV: Răspunsul Moscovei la acțiunile NATO va fi unul adecvat
LAVROV: Răspunsul Moscovei la acțiunile NATO va fi unul adecvat

LAVROV: Răspunsul Moscovei la acțiunile NATO va fi unul adecvat

Intensificarea activităţii Alianţei Nord-Atlantice la graniţele Federaţiei Ruse nu contribuie la restabilirea încrederii în spaţiul euroatlantic, a declarat, azi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că răspunsul Moscovei la astfel de acţiuni va fi unul adecvat.

„Noi reiterăm poziţia noastră – intensificarea activităţii militare a NATO în apropiere de graniţa cu Rusia nu favorizează restabilirea încrederii în zona euroatlantică”, a spus Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo, aflat în vizită la Moscova.

„Va trebui să răspundem în mod adecvat, dar sunt convins că este necesar ca asemenea probleme să fie soluţionate prin dialog, de pe poziţii de egalitate şi respect reciproc”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Declaraţia ministrului rus intervine în contextul în care SUA au anunţat, ieri, începerea desfăşurării a circa 3.000 de militari pentru trei luni de manevre militare în ţările baltice în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, scrie Ria Novosti, citată de Agerpres.

„Aproape 750 de vehicule şi echipamente au ajuns cu vaporul la Riga”, pentru aceste manevre care vor dura 90 de zile, a precizat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului