Evenimentul Zilei > International > László Kövér – Guvernele naționale reprezintă ultimul bastion împotriva utopiei globale
László Kövér – Guvernele naționale reprezintă ultimul bastion împotriva utopiei globale

László Kövér – Guvernele naționale reprezintă ultimul bastion împotriva utopiei globale

László Kövér - Guvernele naționale reprezintă ultimul bastion împotriva utopiei globale

MTI (2 februarie) – Guvernele naționale democratice reprezintă ultimul bastion împotriva eforturilor centralizatoare ale Bruxelles-ului și a utopiei globale construite de George Soros și de marile companii internaţionale, a declarat președintele Parlamentului ungar, László Kövér, într-un interviu acordat săptămânalului conservator polonez DoRzeczy.

Dominarea suveranității statelor membre ale UE

Referitor la acuzațiile lansate de Uniunea Europeană din cauza statului de drept la adresa guvernelor din Polonia și Ungaria, László Kövér a afirmat: Scopul atacurilor asupra dreptului UE prin încălcarea principiului subsidiarității prevăzute în tratatele de bază este ”dominarea suveranității statelor membre ale UE, respectiv subordonarea acestora de către birocrația de la Bruxelles așa cum se face într-un imperiu centralizat”.

Conflictul dintre Bruxelles și statele naționale face parte dintr-o luptă geopolitică mai largă, a mai spus președintele Legislativului de la Budapesta, care a adăugat: În economia mondială s-au format unele forțe ”ale căror influență, bani, precum şi mass-media şi politicienii subordonați acestora depășesc cu mult capacitățile unui stat european (centralizat)”.

Un imperiu virtual, occidental și transatlantic

În esență este vorba de ”un imperiu virtual, occidental și transatlantic, care este în formare”. Statele Unite, ca stat național, au fost, de asemenea, victima ”elitei politice corupte” care construiește acest imperiu.

În opinia oficialului ungar, în Occident lupta are loc la nivel politic, deoarece ”ziariștii de dreapta au fost deja eliminați din mass-media, ei sunt cenzurați”.

Sunt foarte multe ziare, dar fiecare spune același lucru, așa cum a fost şi în timpul comunismului în Ungaria sau în Polonia, a mai spus politicianul ungar, care crede că situația este similară și în cazul profesorilor universitari, cu viziuni conservatoare.

Sistemul juridic luptă cu moștenirea postcomunistă

În țările din Europa Centrală sistemul juridic luptă cu moștenirea postcomunistă, a precizat László Kövér, care a descris situația din Europa de Vest prin exemplul ”instanțelor italiene, numite drept toga roșie care șchiopătează”.

Potrivit președintelui Parlamentului, în lupta politică ”guvernele democratice, naționale reprezintă ultimul bastion”.

Dacă în următoarele alegeri, în deceniile următoare ”nu vom apăra guvernele naționale din Europa Centrală, nu este exclus ca până când copiii noștri vor ajung la vârsta noastră, Europa să devină al patrulea imperiu”, în care statele naționale și culturile naționale nu vor mai avea nicio importanță, a atras atenția László Kövér, care a subliniat: ”Vor căuta să ne distrugă identitatea, fie prin migrație în masă, fie prin răspândirea teoriei de gen”.

Soros a cumpărat politicienii

Referitor la rolul lui George Soros, politicianul ungar a comparat cu utopia comunistă versiunea ideii unei societăți deschise reprezentată de miliardar. ”Pentru a pune în aplicare ideea sa, Soros a cumpărat politicienii. Cu toate acestea, finanțatorul este doar o persoană simbolică”, a precizat Kövér, referindu-se la rolul marilor companii internaționale.

”Majoritatea cetățenilor polonezi și ungari sunt în favoarea guvernelor lor. În schimb, adepții lui Soros încearcă, prin persoanele cumpărate, să își extindă influența în mass-media, în justiție și în rândul politicienilor corupți. Statelor și guvernelor alese democratic le este greu să se confrunte cu forțele companiilor internaționale, de aceea trebuie apărate ”toate literele şi paragrafele” din tratatele de bază ale UE”, a conchis László Kövér.

Traducere RADOR