Lancea Sfântă, cu care a fost străpuns Iisus Hristos, l-ar fi protejat pe Adolf Hitler

Lancea Sfântă, cu care a fost străpuns Iisus Hristos, l-ar fi protejat pe Adolf Hitler

Iisus Hristos a fost străpuns în coasta dreaptă cu o lance atunci când a fost crucificat, după un obicei roman, pentru a i se certifica decesul. Lancea Sfântă sau Lancea Destinului, cu care Longinus l-a străpuns pe Mântuitor, a fost confecționată, conform unei legende, dintr-un material misterios numit fier ceresc și din stiletul Sfântului Ilie.

Evanghelia lui Ioan menționează acest episod atât de important pentru creștini și de dezbătut de-a lungul secolelor. Răstigniților din ziua de vineri li se zdrobeau picioarele pentru a deceda mai repede deoarece ei nu trebuiau să agonizeze sâmbăta, zi sacră pentru evrei. Iisus Hristos a fost doar străpuns cu sulița însă deoarece au considerat că decedase foarte repede.

Iisus Hristos a fost străbătut cu Lancea Sfântă de către Longinus, conform Evangheliei lui Ioan

”Deci au venit soldații și au zdrobit fluierele celui dintâi și a celuilalt, care erau răstigniți cu El. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu i-au zdrobit fluierele. Ci unul din soldați a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă” (Evangelia după Ioan, Capitolul 19, versetele 32-34).

Potrivit unor scrieri, centurionul roman Caius Casius Longinus, care i-a străpuns coasta Mântuitorului, era parțial orb, iar sângele care i s-a prelins pe ochi în urma împunsăturii cu lancea i-a redat vederea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Istoricul Jesus Hernandez are o teorie proprie în lucrarea sa privind puterea Lăncii Sfinte

Istoricul Jesus Hernandez descrie în cartea sa ”Enigme și mistere ale celui de-al Doilea Război Mondial” legătura dintre Hitler și Lancea Sfântă. Potrivit lengendelor, Lancea Sfântă ar purta un interesant blestem. Persoana care se desparte de ea suferă înfrângerea în luptă și moartea.

”Tradiția afirmă că în anul 732 generalul a avut-o când i-a învins pe arabi în bătălia de la Poitiers. Carol cel Mare, nepotul lui Carol Martel, a luptat în 47 de bătălii fără să cunoască înfrângerea, dar a murit la puțin timp după ce relicva i-a căzut accidental”, susține Jesus Hernandez în lucrare. Același lucru i s-a întâmplat și lui Frederic I de Barbarosa la plecarea spre Ierusalim în cea de-a treia Cruciadă.

Adolf Hitler s-ar fi întâlnit cu Lancea Destinului la Palatul Hofburg, susține Hernandez

Adolf Hitler ar fi văzut Lancea Sfântă întâmplător în anul 1912 pe când era un pictor ratat prin cafenelele din Viena. El s-ar fi ascuns de o furtună la Palatul Hofburg la vârsta de 23 de ani și acolo ar fi fost atras de Lance și s-ar fi întâlnit cu destinul, susține Hernandez.

În 1938, când cunoscuse deja puterea, Adolf Hitler a încercat să-și însușească Lancea Sfântă despre care credea că îi aparținuse într-o viață anterioară. Puterea mistico-magică a Lăncii l-ar fi menținut la putere pe deținătorul ei susține autorul lucrării, dar l-ar fi repudiat în momentul ajungerii ei în mâinile americanilor, deși mai mulți autori susțin că Adolf Hitlr era decedat de trei luni în momentul în care americanii au intrat în posesia artefactului.

Citiți continuarea pe evenimentul istoric.ro.