Evenimentul Zilei > Actualitate > La vremuri noi și tulburi, dorințe neschimbate. Pe cine vrea PSD să propună în locul lui Cîțu. Mereu a fost vorba despre el
La vremuri noi și tulburi, dorințe neschimbate. Pe cine vrea PSD să propună în locul lui Cîțu. Mereu a fost vorba despre el

La vremuri noi și tulburi, dorințe neschimbate. Pe cine vrea PSD să propună în locul lui Cîțu. Mereu a fost vorba despre el

Gabriela Firea, prezentă în emisiunea ”În fața națiunii” de la Antena 3, a transmis că mereu propunerea de premier PSD a fost profesorul Alexandru Rafila. Aceasta a declarat că nu a înțeles niciodată de ce Klaus Iohannis nu a văzut calitățile acestuia.

”Din punctul nostru de vedere, avem o decizie a Comitetului Politic Național, prin care propunerea noastră era și este valabilă în persoana domnului profesor Alexandru Rafila. Nu am înțeles și va fi greu de dezbătut, chiar și peste ani de zile, de ce domnul președinte nu a acceptat un profesionist în domeniul sănătății, într-o perioadă de pandemie, să preia organizarea și obținerea voturilor în Parlament”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Miercuri, la ora 11:00, va avea loc ședința Biroului Permanent, în care se va decide oficial care va fi propunerea de premier din partea PSD, deoarece Alexandru Rafila a fost propunerea pe care social-democrații au făcut-o imediat după alegerile din decembrie 2020. Șansele ca profesorul fie propus oficial de PSD sunt aproape de 100%.

Gabriela Firea deranjată de scandalurile din Parlament

”Mă întreb cum vor mai putea guverna, pentru că există această informație, că vor veni în Parlament cu un guvern care va cădea intenționat sau va fugi de la vot și formula va fi tot domnul Cîțu. Cum va mai guverna țara împreună cu USR PLUS, când ați văcut ce cuvinte de ocară și-au spus de o parte și de cealaltă astăzi în Parlament? S-au turnat și s-au făcut hoți, incompetenți, corupți, populiști, toate cuvintele frumoase, în văzul tuturor, și azi, de la Parlament, s-au acuzat de toate relele pământului, vii pe urmă în fața Parlamentului și în fața națiunii și spui, iată, tot aceasta este coaliția, în care cei de la USR vor face nenorociri la Ministerul Sănătății, despre care aflăm de la domnul premier liberal Cîțu abia astăzi, după ce presupusele fapte s-au produs, eventual și efectele lor și am spune și complicitate.

Alexandru Rafila, PSD, parlament
Alexandru Rafila, PSD, parlament

Cred că domnul președinte trebuie să facă ceea ce fac toți președinții europeni, să dea încredere primului partid clasat, să propună primul ministru și acesta să-și găsească majoritatea în Parlament. Ăsta este jocul democratic. Dacă nu se va întâmpla așa și, din nou, cei clasați pe locurile 2 și 3 vor primi încrederea numirii premierului și acesta să-și găsească majoritatea, din nou cred că va fi un eșec. Și ei au demonstrat că nu pot guverna împreună”, a mai spus Gabriela Firea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: