Evenimentul Zilei > International > La vecini se poate. Se elimină eliberarea condiționată a criminalilor
La vecini se poate. Se elimină eliberarea condiționată a criminalilor

La vecini se poate. Se elimină eliberarea condiționată a criminalilor

Un nou proiect de lege care vizează eliminarea posibilității eliberării condiționate a persoanelor condamnate pentru crimă sau tentativă de omor, a fost pregătit de ministerul ungar al Justiției.

Reglementările au fost inițiate după ce un bărbat eliberat condiționat din penitenciar și-a ucis copiii, la sfârșitul anului trecut.

Potrivit documentului, în cazul altor infracțiuni comise cu violență împotriva unor rude, eliberarea condiționată va fi posibilă doar dacă va fi desemnat un ofițer de probațiune și vor fi introduse reguli în scopul protejării victimelor, dar va trebui solicitată și opinia unor specialiști în ceea ce privește starea psihică a persoanei condamnate.

Proiectul de lege va fi supus consultării publice și ar urma să fie dezbătut în sesiunea de primăvară a parlamentului de la Budapesta.

Reglementările au fost inițiate în contextul în care, în luna decembrie a anului trecut, un bărbat din orașul Györ eliberat condiționat din închisoare și au ucis băiatul în vârstă de 10 ani și fiica de 13 ani, după care s-a sinucis. Acesta fusese condamnat în 2017 la cinci ani de închisoare după ce și-a atacat soția cu un ciocan, cauzându-i răni grave, dar a fost eliberat condiționat în luna septembrie a anului trecut, informează Radio România Actualități.