Evenimentul Zilei > Actualitate > La Olimpiadă, cu Iordache și Ponor
La Olimpiadă, cu Iordache și Ponor

La Olimpiadă, cu Iordache și Ponor

Federația Română de Gimnastică va adresa un memoriu către forul internațional, pentru a obține acceptul de a le trimite la Rio de Janeiro pe cele mai importante două sportive „tricolore”

După ce a ratat calificarea pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Rio, România ar trebui să trimită o singură gimnastă la cel mai important eveniment sportiv din lume.

Larisa, din postura de medaliată la CM

Oficialii federației ar trebui să aleagă, în mod normal, între Larisa Iordache și Cătălina Ponor, cele mai importante două gimnaste „tricolore”. Însă, Nadia Comăneci a vorbit, ieri, despre posibilitatea ca România să fie reprezentată la Olimpiadă de ambele sportive.

Pe lângă locul rezervat din oficiu, și care ar putea fi ocupat de Cătălina Ponor, drept de participare ar trebui să aibă și Larisa Iordache, medaliată cu bronz, la Mondialul de la Glasgow.


FOTO: Cătălina Ponor FOTO: LIBERTATEASe va face un memoriu

„Regulamentele spun că fiecare gimnast care la mondialele care dau calificările la Olimpiadă obține aur, argint sau bronz la aparate, este calificat direct. Nu s-a inclus individual compus în regulă fiindcă nimeni nu și-a închipuit că sportivii la individual compus nu vor avea echipă cu care să participe la Olimpiadă”, a explicat „Zeița de la Montreal”, care a fost prezentă zilele trecute în orașul canadian, pentru a celebra 40 de ani de la Jocurile Olimpice la care a scris istorie.

De asemenea, Nadia a anunțat că Federația Română de Gimnastică pregătește un memoriu către forul mondial, pentru a obține și cel de-al doilea loc.

„Va fi un memoriu pe care Federația Română de Gimnastică (FRG) îl va înainta la Federația Internațională pentru a încerca să „îndoim” această lege, de așa natură încât Larisa, cu bronzul de la individual compus să fie acceptată automat la Olimpiadă”, a spus Nadia, conform gsp.ro.