Evenimentul Zilei > Horoscop > La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Weekendul este una dintre perioadele în care nu te deranjează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară în oraş, cu prietenii, la cumpărături, poate la un film, relaxat şi senin pe Netflix.

Realizaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Din cei şase preşedinţi pe care i-a avut România până acum, trei au fost Scorpioni: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu! Semn zodiacal tare, de lider, Scorpionul!

O zi deosebită, sâmbătă, 7 noiembrie, în calendar: 33 de mucenci din Melitina şi Lazăr din Muntele Galison. Încă o zi deosebită, duminică, 8 noiembrie, în calendarul creştin ortodox: Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil și a tuturor cereștilor puteri. La mulţi ani! – celor care poartă numele respective, sau derivate.

Evenimentul Zilei” din 7 noiembrie, adică, după calendarul vechi, iulian, 25 octombrie, a fost, evident, în 1917, începutul revoluţiei bolşevice.

De câte ori este 7 noiembrie am sentimente complexe. Treptat, mergând acolo, în Rusia, la locul faptelor, de mai multe ori, apoi în alte zeci de locuri şi câştigând experienţă prin trecerea anilor, sentimentul s-a focalizat: regrete, foarte multe regrete. Şi poate, indignare şi revoltă!

Milă faţă de omul simplu care a fost mereu, tot timpul, păcălit cu idealuri şi vorbe mari şi a plătit mereu şi mereu cu viaţa.

Pe 25 octombrie/7 noiembrie 1917 a avut loc Revoluţia din Rusia. Aşa cum a anunţat Nikita Sergheevici Hruşciov, de la tribuna Kremlinului, pe data de 7 noiembrie 1961: „La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie!” ceea ce a stărnit oarece râsete, dar avea dreptate. Sigur, suna ca titlul acela din “Scânteia” pentru care editorul a primit vot de blam: “Ministrul Cioară s-a întors de la Moscova, pe calea aerului!”

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE