Astfel, senatorul publică email-ul primit de la cadrul didactic care susține că actuala Comisie întrunită pentru a verifica plagiatul din lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi,va încerca din nou „albirea“ lucrării atât de controvesate. În scrisoarea electronică, profesorul universitar susține că s-a dat „un verdict pur formal“.

Prețul pentru „albirea“ doctoratului

„Alegerea membrilor acelei Comisiei nu a fost deloc una întâmplătoare. Cei 3 membri ai Comisiei Technice au fost conf.Dr. Lucian Bercea, decanul facultății de drept și membru al Catedrei de Drept Privat, Prof. Dr. Anton Trăilescu și Prof Dr. Radu Bufan. Rolul central în această comisie care a realizat partea tehnică a „albirii“ doamnei Kovesi l-a avut Prof Dr. Radu Bufan, șeful Catedrei de Drept Privat, avocat și lichidator. Domnia sa avea o relație personală cu doamna Kovesi“, scrie cadrul universitar în email. Acesta mai spune că „rolul central în această comisie care a realizat partea tehnică a «albirii» doamnei Kovesi l-a avut Prof Dr. Radu Bufan, șeful Catedrei de Drept Privat, avocat și lichidator. Domnia sa avea o relație personală cu doamna Kovesi“. Mai mult, profesorul declară că șeful Catedrei de Drept ar fi avut mai multe dosare penale fiind cercetat de DNA în dosarul lichidării combinatului Comtim. Conform cadrului didactic, dosarele profesorului Dr. Radu Bufan au fost ascunse bine în sertarele procurorilor DNA.

Noua comisie vrea să ascundă mizeria sub preș

„Trebuie spus că vă transmit acest email deoarece acum se încearcă a doua albire la universitate a plagiatului doamnei Kovesi deoarece cadrelor didactice din Facultatea de Drept nu le vine ușor să invalideze deciziile anterioare prin care s-a hotărât în anul 2012 că doamna Kovesi nu a plagiat. Mai mult, în mare personajele sunt aproximativ aceleași. Domnul rector Pârtea care știe ce s-a întâmplat în anul 2012 va face orice ca să nu iasă adevărul la iveală, iar cel de al treilea membru al Comisiei Technice numite de Senatul UVT prin Hoț. 6/07.06.2012, domnul Prof. Anton Trăilescu actualmente face parte din actuala Comisie Juridică a CNATDCU (cea care va da verdictul final al plagierii/neplagierii de către doamna Kovesi. Cu alte cuvinte, domnul Prof. Trăilescu se va verifica el pe el dar de data asta aflându-se într-un for superior. Desigur că, dacă va fi întrebat de procurori sau altcineva, domnul Bufan va nega aceste aspecte, dar ceea ce v-am redat în acest email este absolut sigur“, susție cadrul universitar din Timiș.

Ioan Rus, veriga dintre Ponta și Kovesi

Prezent într-o emisiune a postului Antena 3, fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că Ioan Rus a intermediat relația dintre Victor Ponta și Laura Codruța Kovesi. Fostul vicepreședinte al PSD, este convins că foarte multe informații vor apărea despre legăturile Victor Ponta-Gabriel Oprea-procurori. El a precizat, în context, că relația dintre fostul președinte al PSD, Victor Ponta, cercetat și el de DNA, și Laura Codruța Kovesi, era intermediată de fostul ministru al transporturilor, Ioan Rus. Vanghelie a făcut această dezvăluire în contextul scandalului legat de întâlnirea dintre Ponta și Kovesi, la podgoria deținută în trecut de Sebastian Ghiță, în județul Prahova.