Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi a fost FOTOGRAFIATĂ într-o IPOSTAZĂ ISTORICĂ. Va fi viralul anului 2017? – Foto în articol
Kovesi a fost FOTOGRAFIATĂ într-o IPOSTAZĂ ISTORICĂ. Va fi viralul anului 2017? – Foto în articol

Kovesi a fost FOTOGRAFIATĂ într-o IPOSTAZĂ ISTORICĂ. Va fi viralul anului 2017? – Foto în articol

Laura Codruța Kovesi este unul dintre cele mai controversate personaje din România în prezent. Șefa DNA se află în centru atenției presei din cauza scandalurilor care s-a creat în jurul instituției pe care o conduce.

Postul TV Antena 3 a prezentat, miercuri seară, o poză cu doamna Kovesi mai puțin cunoscută de publicul larg. În imagine, șefa DNA este adolescentă și se află într-o sală de sport cu o minge de baschet în mână. 

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu este actualul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), poziție pe care o deține din 2013. Înainte de această funcție, Kövesi a fost Procuror General al României pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr Procuror General din istoria României. Ea este, de asemenea, singurul funcționar public care a deținut funcția de Procuror General pe toată durata mandatului său.

A făcut baschet în copilărie

Kovesi este fiica procurorului Ioan Lascu, care a deținut din 1980 până în 15 ianuarie 2010 funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. Fratele ei, Sergiu Lascu, a devenit în 2010 director general adjunct al Direcției Tehnologia Informației și Comunicare din Transgaz.

Laura Kovesi a absolvit învățământul preuniversitar la Mediaș, unde a evoluat ca baschetbalistă la Club Sportiv Școlar Mediaș. De acolo a fost selecționată în echipa națională de baschet feminin-cadete a României, cu care a câștigat în 1989 la Timișoara titlul de vicecampioană europeană. Între 1991-1995 a urmat cursurile Facultății de Drept în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: