Î n prima zi, K olinda a opt at pentru un c ompleu format din s acou masculin, negru, și p antalonii evazați, c ompletat de o cămașă roșie și p antofi stiletto în ac eeași culoare. În c ea de-a doua zi, șefa statului a purt at o r ochie f oarte eleg antă, în nuanțe de lila, asortată cu un bolero bej și p antofi nude. În ambele zile, președinta a adopt at o c oafura lejeră, părul prins într -un c oc clasic , c are îi scotea în evidență trăsăturile feței.

„Dear Klaus” și un zâmbet drăgălaș

Când a luat cu vântul, la F orumul de Af aceri, K olinda l-a t opit pe președintele R omâniei. I-a zâmbit cu g enerozitate și i-a spus : „De ar Klaus…”. C onștientă de f aptul că a acaparat t oată at enția, pr eședinta Cr oației a rămas pe scenă chiar și după plec area celorlați oficiali. Se întreținea cu cei rămași în sală, în timp c e fotografii o mitraliau cu blitzurile. K olinda nu a înc etat nicio clipă să zâmbe ască, părea născută pentru covorul roșu.

Fanul numărul 1 la Campionatul Mondial de Fotbal

Kolinda și-a luat concediu fără plată și a zburat spre Rusia cu un avion de linie pentru a v edea meciurile Cupei Mondiale și pentru a susține naționala Croației. A st at în tribună alături de Putin și Macron și a cânt at cu jucătorii, a sărit, s-a bucur at. Apoi, la finalul meciului cu Anglia, când echip a s-a c alificat în s emifinale, s-a dus în vestiarul jucătorilor. La golurile echipei f avorite, K olinda îl îmbrățișa pe Macron, sub pri virile soției sale, Brigitte, c are își ar anja părul. La finalul campionatului, spr e deliciul publicului, a defilat f ericită prin plo aie și a îmbrățișat pe t oată lumea, în timp c e unul dintr e c ei mai put ernici o ameni din lume, Vladimir Putin, er a singurul lider protejat de umbrelă. Probabil Kolinda a urmărit din timp vr emea, deoarece a folosit un rimel rezistent la apă, care a rezistat, în ciuda ploii. Poarta hainele create

Poarta hainele create de designeri faimoși din Zagreb

Prezență discretă, președinta Cro ației nu a fost văzută cu bijuterii de lux. Își asortează hainele cu cercei din perle sau din aur, iar la mână poartă uneori un ceas argintiu. La întâlnirile oficiale opt ează t ot timpul pentru p antofi stiletto și fuste peste genunchi sau pantaloni, pe c are le as ortează întotdeauna cu sacouri. Părul este tot timpul ar anjat dis cret, strâns în c oc s au cu bucle lej ere. K olinda s e machiază natural. Își hidratează buzele cu gloss roz și pentru ochi de obic ei f olosește doar rimel. Își po artă cu mândrie ridurile, nu le as cunde sub tone de machiaj. Blush-ul r oz p al din obr aji s e potrivește cu părul blond al Kolindei. Kolinda alege să po arte hainele designerilor din Zagr eb. A f ost văzută, la întâlniri oficiale, purtând cr eațiile croatei Mihaela Mar kovici. R ochiile costă în jur de 200- 300 de euro, iar sacourile încep de la 600 de euro, unele depășind 1.000 de euro.

Kolinda nu este feministă

Cel mai tânăr președinte al Croației și prima femeie care ajunge în această funcție a declar at că nu s e c onsideră o feministă. Devenită un model pentru femeile din Cr oația, admirată de băr bați, Kolinda recunoaște cu dezinvoltură că nu est e f eministă. „Nu vreau ca femeile să fi avantajate în vr eun f el, vr eau șans e eg ale pentru toată lumea”, declara președinta Croației. Potrivit pr esei cr oate, K olinda este o per soană discretă și modestă. Vorbește fluent engle za, sp aniola și portugheza și înțeleg e bine g ermana, franceza și italiana.