Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, își anunță retragerea după jumătate de secol

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, își anunță retragerea după jumătate de secol Klaus Schwab. Sursa foto: Facebook

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, se retrage din rolul său executiv în organizație, după mai bine de 50 de ani de activitate dedicată.

Forumul a anunțat că această decizie face parte dintr-o strategie pe termen lung de restructurare a managementului său, cu scopul de a transfera guvernanța către un președinte și un consiliu de conducere.

Klaus Schwab renunță la funcția sa din cadrul Forumului Economic Mondial

În prezent, Borge Brende deține funcția de președinte al WEF. Forumul nu a dezvăluit încă cine îl va înlocui pe Schwab și cine va fi figura principală la reuniunea anuală de elită de la Davos, Elveția.

„Din 2015, Forumul Economic Mondial s-a transformat dintr-o platformă de convocare în principala instituţie globală pentru cooperarea public-privată. Ca parte a acestei transformări, organizaţia a trecut, de asemenea, printr-o evoluţie planificată a guvernării de la o organizaţie gestionată de fondator la una în care un preşedinte şi un consiliu de conducere îşi asumă responsabilitatea executivă deplină”, a declarat WEF într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, organizația nonprofit a transmis că Klaus Schwab va prelua rolul de președinte al consiliului de administrație.

De asemenea, s-a dezvăluit că consiliul va fi structurat în jurul a patru comitete strategice, cu scopul de a amplifica impactul activității organizației.

Forumul de la Davos

Forumul de la Davos. Sursa foto: weforum.org

WEF a declarat că schimbarea în conducere va fi finalizată înainte de următoarea reuniune de la Davos din ianuarie 2025.

Planurile lui Schwab au fost inițial anunțate printr-un e-mail trimis personalului, marți. Momentan nu se știe ce va face acesta în viitor.

Forumul Economic, înființat în 1971

Numeroase speculații au apărut în ultima perioadă legat de cine va fi cel care îi va lua locul lui Klaus Schwab. Printre potențialii înlocuitori se află copiii săi sau Brende.

Inginer și economist german, Schwab a înființat forumul în 1971 și a îndeplinit de asemenea rolul de președinte executiv al acestuia.

Forumul Economic Global

Forumul Economic Global. Sursa foto: Facebook

Inițial cunoscut sub numele de European Management Forum, acesta a fost conceput ca un spațiu pentru liderii de afaceri europeni și oficialii guvernamentali pentru a se întâlni și a discuta modalități de consolidare a competitivității lor în raport cu SUA.

De-a lungul timpului, adunarea anuală de la Davos organizată de Klaus Schwab a devenit un punct de întâlnire obligatoriu pentru elita globală, potrivit News.ro.