Evenimentul ZileiInternationalKim Jong Un își planifică „invazia” cu satelitul spațial. Noi semne de îngrijorate de la Phenian

Kim Jong Un își planifică „invazia” cu satelitul spațial. Noi semne de îngrijorate de la Phenian

Kim Jong Un își planifică „invazia” cu satelitul spațial. Noi semne de îngrijorate de la Phenian
Kim Jong-Un din Coreea de Nord inspectează fotografii spion din satelit ale „regiunilor țintă”, baze americane. Fotografiile au fost realizate de noul satelit spion al țării pentru a identifica „ținte majore”, inclusiv capitala sud-coreeană Seul și orașele care găzduiesc baze militare americane.

Coreea de Nord, a noua putere nucleară, a lansat marți, 21 noiembrie, un satelit pe orbită care a realizat o serie de fotografii care au fost inspectate de Kim Kong-Un.

Fotografiile ce conțin potențiale „ținte majore” în caz de război.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regimul nord-coreean plănuiește de un deceniu o invazie asupra Coreii de Sud. Coreea de Sud și Statele Unite cooperează și efectuează exerciții de apărare.

Ce orașe sud-coreene sunt vizate de Kim Jong-Un?

Satelitul a fotografiat orașele sud-coreene Seul,  Mokpo, Kunsan, Pyeongtaek și Osan, unde se află bazele militare americane și sud-coreene.

Fotografiile au fost făcute în timp ce satelitul trecea peste peninsulă vineri dimineață, a declarat agenția de știri de stat KCNA.

Kim a examinat fotografiile, precum și imaginile cu zone din Coreea de Nord, în timpul unei vizite vineri la centrul de control al Administrației Naționale pentru Tehnologia Aerospațială (NATA) din Phenian. Sâmbătă, Kim a vizitat din nou centrul de control pentru a examina mai multe fotografii făcute dimineața din diferite regiuni țintă din Coreea de Sud: Jinhae, Busan, Ulsan, Pohang, Daegu și Gangneung.

Kim Jong-Un, Kremlin.ru

Pearl Harbour, vizat

În timpul vizitei, Kim a inspectat și fotografii ale stației navale americane Pearl Harbor și ale bazei aeriene Hickam, realizate de satelit, când acesta a trecut peste Hawaii sâmbătă dimineața. Într-un comentariu separat transmis de KCNA sâmbătă, Coreea de Nord a criticat Statele Unite pentru că furnizează arme avansate „marionetelor” sale precum Coreea de Sud și Japonia.

Mai transmite că o mică scânteie pe peninsula coreeană ar duce la un război nuclear global: „Statele Unite ar fi mai bine să se gândească la consecințele catastrofale pe care le implică oferta de arme către forțele marionete”.

Înalți diplomați ai Japoniei, Coreei de Sud și Statelor Unite „au condamnat ferm lansarea satelitului, având ca efect destabilizator asupra regiunii”, a declarat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat. Joi, ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik, a declarat că nu crede ăc amenințarea este crescută , iar  Coreea de Nord a „exagerat” spunând că Kim a văzut deja imagini cu  bazele militare americane din Guam.

„Chiar dacă intră pe orbită normală, este nevoie de un timp considerabil pentru a efectua recunoașterea normală”, l-a citat Yonhap, potrivit Reuters.


Accesează: