Kim Jong-un face ravagii: Pot zgudui întreaga lume. Amenințare fără precedent

Kim Jong-un face ravagii: Pot zgudui întreaga lume. Amenințare fără precedentSursa: Agerpres

Coreea de Nord este unul dintre cele mai puternice state din lume pe plan militar. În ciuda faptul că populația are condiții de viață modeste, dictatorul Kim Jong-un nu renunță la investițiile militare. Autoritățile coreene au confirmat teste cu racheta balistică. Acestea au avut loc duminică și au oferit imagini neobișnuite cu peninsula coreeană văzută din spațiu.

Kim Jong-un nu vrea să renunțe la investițiile militare, ci continuă să facă teste care să îl poziționeze pe primele locuri în ceea ce privește tehnica militară. La începutul acestui an, autoritățile din Coreea de Nord au mărturisit că sunt singurii care „pot zgudui întreaga lume”. De asemenea, ei s-au lăudat că dețin arme nucleare și rachete cu tehnologie avansată.

Chiar dacă ocupă deja un loc fruntaș în tehnică militară, Coreea de Nord nu se oprește aici, ci continuă să investească în cele mai noi tehnologii. Una dintre ele a fost testată duminică. Este vorba despre o rachetă balistică, care ar putea să lovească chiar și teritorii din SUA. Această rachetă este de tip Hwasong-12.

„În lumea de astăzi, în care multe țări își pierd timpul supunându-se orbește Statelor Unite, există doar țara noastră pe această planetă care poate zgudui toată lumea lansând o rachetă care are SUA în raza de acțiune”, a declarat ministrul de Externe al Coreei de Nord, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Există peste 200 de țări în lume, dar doar câteva au bombe cu hidrogen, rachete balistice intercontinentale și rachete hipersonice”, mai susține Ministerul de Externe de la Phenian. Coreea de Nord își finanțează programul nuclear inclusiv prin atacuri cibernetice.

Kim Jong-un nu renunță

Coreea de Nord a început anul 2022 în forță, făcând diverse teste cu rachete. În ciuda sancțiunilor stricte internaționale, Kim Jong-un nu renunță la planul său. ONU a interzis testele de arme balistice şi nucleare în Coreea de Nord, însă aceștia încalcă interdicțiile. În luna ianuarie, autoritățile coreene au efectuat un număr record de teste cu rachete, fiind lansate cel puțin șapte. Printre ele s-a numărat și un nou tip de „rachetă hipersonică”.

Racheta lansată duminică a fost raportată în primă fază de către Coreea de Sud și Japonia, a căror sisteme antirachetă au detectat-o. Aceștia au estimat că racheta a zburat pe o distanță moderată pentru un IRBM, acoperind o distanță de aproximativ 800 km și a atins o altitudine de 2.000 km înainte de a ateriza în apele Japoniei. La putere maximă și la o traiectorie standard, racheta poate zbura până la 4.000 km.

Ne puteți urmări și pe Google News