Ketchup cu mere. O rețetă neobișnuită, dar gustoasă

Ketchup cu mere. O rețetă neobișnuită, dar gustoasăKetchup cu mere. O rețetă neobișnuită, dar gustoasă. Sursa foto Dreamstime

Cei care s-au plictisit de sosurile vechi pot prepara o rețetă de Ketchup cu mere. Acest sos nu prea se găsește în magazine, dar este extrem de gustos și ușor de făcut.

Rețeta de Ketchup cu mere este foarte gustoasă și ușor de făcut. Acest sos schimbă gustul sandwich-urilor, burgerilor și a carfotilor prăjiți și merită încercat măcar o dată. Ketchup este un cuvânt ce provine dintr-un cuvânt chinezesc, care înseamnă un sos murat de pește.

Cum a apărut prima rețetă de Ketchup

În anul 1690 a fost pentru prima dată când acest cuvânt a fost menționat în scris. Marinarii englezi ar fi invetat prima rețetă de Ketchup, în anul 1703. Apoi, un fermier s-a gândit să vândă sosul ketchup în sticle, în anul 1830, cu un preț cuprins între 33 și 50 de cenți. La scurt timp, acest sos a devenit cunoscut în toată lumea.

În majoritatea rețetelor de Ketchup se folosește muștar, usturoi, ardei iute, ciuperci. Cu toate astea, există și o rețetă de Ketchup cu mere. Gustul este neobișnuit pentru multe persoane, dar merită încercat. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg mere
  • 5 cepe mari
  • 2 țeline mari
  • 2 litri suc de roșii
  • două lingurițe de cimbru
  • două lingurițe de busuioc
  • 8 linguri de zahăr
  • 6 ardei iuți
  • o cană de oțet de 9°
  • 5 boabe de ienibahar
  • două-trei foi de dafin
  • două lingurițe piper boabe
Ketchup

Ketchup cu mere. O rețetă neobișnuită, dar gustoasă. Sursa foto Dreamstime

Rețetă de Ketchup cu mere

  1. Merele se spală, se taie în sferturi și se curăță de semințe.
  2. Se pun în oala sub presiune împreună cu cepele și țelină curățate, spălate și tăiate în bucăți mari, cu puțină apă. Se adaugă toate ingredientele în afară de sucul de roșii și se fierb circa 30 de minute.
  3. După ce au fiert bine se trece totul prin mașina de roșii sau, și mai ușor acum, se pun legumele în blender.
  4. Pasta rezultată se amestecă cu sucul de roșii și se fierbe pe foc mic ca să devină o pastă omogenă destul de groasă.
  5. Apoi, sosul se pune în sticle care se închide ermetic și se fierbe pe baia de apă câte 30 de minute, timp de două zile consecutiv. Pe fundul oalei în care puneți sticlele la fiert, trebuie să puneți un prosop.
  6. Pentru sterilizare, este indicat să folosiți mașina de spălat vase, la temperatura maximă de 70 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News