Kelemen Hunor, despre amânarea alegerilor locale: Nu ar fi o soluție bună

Kelemen Hunor, despre amânarea alegerilor locale: Nu ar fi o soluție bună

,,Cu amânarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme'', este de părere Kelemen Hunor.

,,În acest moment eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluție bună pentru autoritățile locale, ci ar amâna doar până când, până unde? Până anul viitor. Și ce se va rezolva? Rămân autoritățile locale cu primari și cu consilieri locali care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secțiilor de de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire, și asta ar fi soluția pentru ziua alegerilor'', a declarat Kelemen Hunor la RFI.

În campanie oricum nu se mai poate face ceea ce noi acum 30 de ani făceam de fiecare dată - întâlniri, mitinguri electorale cu număr destul de mare de persoane. Trebuie găsite soluții alternative, căi alternative prin care poți să transmiți mesajele, programele tale ca om politic candidat la alegerile locale. Dar eu nu cred că în această clipă o altă amânare, o nouă amânare, ar rezolva ceva. Nu rezolvă nici problemele din sistemul sanitar, nu rezolvă nici problemele legate de COVID-19 și creează mai multe probleme decât probleme rezolvate'', a adăugat liderul UDMR.

,,Dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor, în mai, în iunie, putem organiza; nu cred că pot fi organizate mai repede. Și oricum, din cauza sau datorită faptului că nu cunoaștem foarte-foarte multe încă despre acest virus - nu se știe când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care neașteaptă, o iarnă oricum dificilă -, deci, din acest punct de vedere, nici științific nu poți să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an... peste cât timp'',  a mai spus Hunor.

,,Deci, eu aștept de la medici, de la specialiști, să spună cum stăm și care sunt problemele, care sunt soluțiile în acest moment. De la politicieni aștept o altă preocupare, legată de economie, de locuri de muncă, de contracte economice, de ajutor real pentru această zonă extrem-extrem de vulnerabilă nu numai în România, peste tot, dar în România poate și mai vulnerabilă decât în țările mai puternice din punct de vedere economic, şi, bineînțeles, multe alte chestiuni mai detaliate, mai puțin importante, dar care pot fi luate de la nivel guvernamental'', a punctat Hunor.

Ne puteți urmări și pe Google News