Candidatul maghiar a promis că va iniția reforma administrativă, în cazul în care va reuși să devină președintele României. Mai mult, candidatul UDMR a declarat că o astfel de reformă este imperativă, în contextul în care, în opinia sa, România încă se află sub dictatură comunistă.
„Din punct de vedere a organizării teritoriale, România este în urmă, este în secolul 20, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu şi trebuie o reformă. Eu m-aş duce pe subsidiaritate şi pe competenţe administrative foarte puternice pentru toate comunităţile locale. Aş iniţia ca preşedinte o dezbatere pentru a modifica Constituţia şi pentru a face o reformă administrativă necesară. Aş lupta pentru a câştiga de la Bruxelles bani în plus pentru acele proiecte prin care se pot dezvolta comunităţile”, a declarat candidatul UDMR la Realitatea TV.
Kelemen Hunor, contrat de către Theodor Paleologu
Poziția lui Theodor Paleologu este fermă. Candidatul din partea PMP a declarat că se opune inițiativei lui Hunor.
„Nu vreau să avem o situaţie în România similară cu cea din Catalonia. Minorităţile se bucură în România de un statut bun comparat cu alte ţări din Europa. Nu văd ce ar trebui schimbat”, a declarat Paleologu.
Te-ar putea interesa și:
„Aş lupta pentru a câştiga de la Bruxelles bani în plus”-ca deputat poate avea initiative legale sporite…..
de unde are „bani” bruxellesu?
daca nu-i tipareste ne putem astepta ca inclusiv de la statul roman…..
asa incep satanele sa se agite-aud ele ca e rost de facut bani mai mult sau mai putin iluzoriu….
asa a castigat neo-marxismul adepti,asa a aparut „corectitudinea politica”-au auzit niste afirmatii generale facute de miliardarul soros,cum ca a devenit filantrop….asa s-a consolidat parerea gresita despre „incalzirea globala”-odata cu decernarea premiului nobel „pentru pace” lui al gore,fostul vice-presedinte american devenit guru LAUREAT pentru ca a „diseminat stirile despre modificarile antropogene asupra climei”-rezultatul e un razboi,o lupta impotriva „poluatorilor”,nicidecum o pace.
dar ce mai conteaza cand POSIBILITATEA DE CAPATUIRE INDIVIDUALA A FOST INDICATA?
Kelemen nu a afirmat ca Romania este o dictatura comunista. A spus ca din punctul de vedere a hipercentralizarii, situatia este similara ca in perioada comunista, si ca este nevoie de o reforma. In cadrul discutiei si contracandidatul Paleologu a fost de acord cu necesitatea reformelor din declaratia lui Kelemen.
Mai usor cu pianul pe scari si cu interpretarea declaratiilor.