Evenimentul Zilei > Economie > Kazahstanul vrea să vândă participaţii la KazMunayGas
Kazahstanul vrea să vândă participaţii la KazMunayGas

Kazahstanul vrea să vândă participaţii la KazMunayGas

Kazahstanul va privatiza 65 de companii de stat în următorii patru ani, a anunţat miercuri Ministerul Economiei de la Astana.

Guvernul vrea să vândă participaţii la compania naţională de petrol şi gaze, KazMunayGas, la producătorul de locomotive Temir Zholy, operatorul aerian Air Astana şi compania de telecomunicaţii Kazakhtelecom, transmite BBC, preluat de Agerpres.

De asemenea, va fi privatizată şi Tau-Ken Samruk, o subsidiară a fondului suveran Samruk Kazyna, care deţine o participaţie de 30% în producătorul de zinc Kazzinc. 

KazMunayGas, un conglomerat cu 80.000 de angajaţi care este responsabil pentru 27% din producţia de petrol a Kazahstanului, este în căutare de noi surse de finanţare în condiţiile în care scăderea preţului petrolului i-ar fi îngreunat rambursarea datoriilor, susţine presa britanică.

KazMunayGas este proprietarul KMG International, care deţine Rompetrol. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti – cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: