Karl Nehammer își susține poziția contra României și Bulgariei. „Aceste ţări nu pot cunoaşte numărul adevărat dacă nu au înregistrat oamenii”

Karl Nehammer își susține poziția contra României și Bulgariei. „Aceste ţări nu pot cunoaşte numărul adevărat dacă nu au înregistrat oamenii” Karl Nehammer. Sursa foto: Arhiva EVZ

Karl Nehammer a explicat de ce a votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Cancelarul austric a susținut că țara sa trebuie să se ocupe de problema migranților dacă alte țări din UE nu fac demersuri suficiente în acest sens.

Karl Nehammer a reluat argumentul pe care ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, la folosit în timpul votului din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de săptămâna trecută. Cancelarul austriac a spus că 75.000 dintre cei peste 100.000 de migranţi sau solicitanţi de azil nu au fost înregistraţi momentan. Șeful executivului austric a mai adăugat că înregistrarea acestor persoane ar trebui făcută atunci când trec frontiera Uniunii Europene.

Cancelarul a subliniat că mulți dintre migranți vin prin România sau Bulgaria. „România şi Bulgaria au cifre diferite. Aceste ţări nu pot cunoaşte numărul adevărat dacă ele nu au înregistrat oamenii” a explicat Nehammer discrepanţa dintre informaţiile prezentate de cele două ţări şi de autorităţile austriece. În același timp, cancelarul a negat că veto-ul Austriei de a nu primi România în Spațiul Schengen a fost un vot politic. El a subliniat că este o „presupunere absurdă” existenţa unei legături cu alegerile din landul Austria Inferioară. Acestea vor avea loc la finalul lunii ianuarie.

Votul din Consiliul JAI nu va avea consecințe asupra afacerilor austriece din România

Karl Nehammer a spus că este convins că votul ţării sale faţă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu va avea consecinţe negative pentru companiile austriece prezente în cele două ţări. Cancelarul consideră că sunt două chestiuni separate, o problemă de securitate şi una de politică economică. În plus, politicianul a declarat că dacă afacerile austriece din cele două state vor fi boicotate, vor avea de pierdut doar guvernele din România și Bulgaria pentru că acele companii aduc bani şi creează locuri de muncă, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, 8 decembrie, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE, desfăşurat la Bruxelles. Voturile împotriva țării noastre au venit din partea Austriei şi al Ţărilor de Jos. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.