Evenimentul Zilei > International > Kanye West NU este președintele Statelor Unite
Kanye West NU este președintele Statelor Unite

Kanye West NU este președintele Statelor Unite

În timp ce buletinele de vot sunt încă numărate și unele state swing nu se știe dacă sunt albastre sau roșii, un lucru este sigur: Kanye West nu a câștigat suficiente voturi pentru a deveni președintele Statelor Unite.

Campania muzicianului de a candida la funcția de președinte a început în această vară și mulți au fot cei care s-au întrebat dacă este posibil ca, după ani de de “amenințare” că va candida la funcția de președinte, să se arunce în lupta electorală cu câteva luni înainte de alegerile din 3 noiembrie. Oamenii au pus la îndoială nu doar faptul că va candida efectiv, dar și-au exprimat îngrijorarea că va obține suficiente voturi pentru a favoriza candidatul republican.

După ce, în ziua alegerilor, a scris cu veselie că va vota pentru prima dată în viața sa pentru președinte (și el a votat cu adevărat doar președintele pe buletin – niciunul dintre celelalte sloturi, ca cele pentru birourile de stat și județene în Wyoming, nu a primit un vot de la West), West a împărtășit fotografii cu el în cabina de vot și a afișat cu mândrie autocolantul „Am votat”.

West a fost de fapt listat ca și candidat în California, dar ca opțiune de vicepreședinte al concurentului la președinție Roque De La Fuente. El s-a înscris la votul din Wyoming și a cerut susținătorilor săi să facă același lucru în statele în care nu era inclusă candidatura sa la funcția de președinte.

Rapperul a recunoscut în cele din urmă că a pierdut. El a primit puțin peste 60.000 de voturi în țară și nu a reușit să câștige peste 0,5% din voturi în niciun stat. Potrivit numărătorii publicate de mass-media americane, Kanye West, care suferă de tulburare bipolară, şi a cărui soţie, Kim Kardashian, a cerut în iulie „compasiune şi empatie” – a strâns 0,4% din voturi în state precum Idaho, Oklahoma şi Utah.

Din punct de vedere al perspectivelor, participarea totală a alegătorilor în 2020 este estimată la aproximativ 150 de milioane.

Totuși, gluma pare să continue și West a început deja campania pentru următoarele alegeri prezidențiale care vor avea loc peste patru ani. Într-o postare pe Twitter, apare o fotografie a rapperului în profil lateral, pozând în fața hărții colegiului electoral al Statelor Unite, iar mesajul a trecut rapid de la „Kanye 2020” la „Kanye 2024”.

Așadar, 2020 este primul an în care Kanye West a și votat pentru președintele Statelor Unite, a și candidat pentru aceeași poziție. Și nu va fi ultimul, se pare.