Evenimentul Zilei > Politica > Juncker, înlocuit? Scandal la Bruxelles. Numele greu care i-ar putea lua locul
Juncker, înlocuit? Scandal la Bruxelles. Numele greu care i-ar putea lua locul

Juncker, înlocuit? Scandal la Bruxelles. Numele greu care i-ar putea lua locul

Europarlamentarul Norica Nicolai a spus în cadrrul unui interviu numele persoanei care ar putea să îi ia locul lui Jean-Claude Juncker la conducerea Comisiei Europene.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a vorbit despre cine crede că va prelua președinția Comisiei Europene, și anume Angela Merkel ar fi cea care îl va înlocui pe Jean-Claude Juncker.

„Germania ne amenință direct cu activarea Art. 7. Bulgarii nu sunt foarte interesați, dar nici eu nu pot fi exceptați de la această împrejurare. De ce? Pentru că probabil s-au așteptat ca după extindere, noi să fim de fapt o piață și o majoritate tăcută care să urmeze întreg politicul sau altul, fie Paris, fie Berlin. S-au trezit că lucrurile nu stau deloc așa. Polonia a fost puternic dominată de un sentiment de prioritate a construcției interne. Noi, cum a bătut vântul și în funcție de cine a condus Bucureștiul, președinte sau Guvern, eu cred că viitorul președinte al Comisiei Europene poate fi doamna Merkel și că tot ce aleargă acum pe turnantă, pentru toate partidele politice, de fapt nu vor conta…Se vorbește deja la Bruxelles.

Doamna Merkel are o problemă internă și această problemă internă se va acutiza. După 12 ani cât a domnit doamna Merkel în Germania și în politica europeană, este timpul să te retragi, dar doamna Merkel este o femeie încă tânără și va dori să spună ceva în politica europeană și să securizeze Germania”, a declarat Norica Nicolai, în cadrul interviului acordat DCNews.