Presa britanică a scris că fondatorul Wikileaks are probleme cu inima şi plămânii, însă Assange a negat vehement aceste informaţii.

"Părăsesc ambasada în curând, dar probabil nu din motivele pe care presa lui Murdoch şi Sky News le zic în acest moment. Sunt reţinut în diverse moduri în această ţară, fără a fi acuzat de nimic, şi de doi ani în această ambasada, care nu are niciun contact cu lumea din exterior, aşadar, nici lumină de la soare. Este un mediu în care orice persoană sănătoasă ar avea, după foarte scurt timp, dificultăţi", a spus acesta, potrivit Sky News.

De asemenea, Assange a insistat că decizia autorităţilor din Ecuador de a-i oferi azil politic este una foarte corectă.

"Cum este posibilă o situaţie în care o persoană este reţinută în Europa şi libertatea sa de mişcare restrcţionată, fără contact cu propria familie, în timp ce un guvern străin, cel al Statelor Unite, construieşte un caz şi mai mare împotriva persoanei respective şi a organizaţiei sale",. a descris Assange situaţia în care se află în acest moment.

Acesta a adăugat că se va întâlni cu secraterul de stat din Ministerul de Externe britanic, în săptămânile următoare, pentru a-şi rezolva situaţia.