Avocaţii lui Tender cer recuzarea judecătorilor Camelia Bogdan și Daniel Donțete. Milionarul s-a internat în Franța, acuzațiile se prescriu luna viitoare | LIVETEXT
Editura Evenimentul si Capital

Avocaţii lui Tender cer recuzarea judecătorilor Camelia Bogdan și Daniel Donțete. Milionarul s-a internat în Franța, acuzațiile se prescriu luna viitoare | LIVETEXT

Ovidiu Tender
Autor: | | 7 Comentarii | 4379 Vizualizari

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender şi Marian Iancu, măsura asiguratorie urmând să fie pusă pe conturile bancare, pe acţiunile firmelor pe care le deţin, dar şi asupra conturilor soţiilor sau ale fostelor soţii. Măsura a fost luată în dosarul "Carom", aflat, în faza de apel, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Umătorul termen este astăzi, 15 mai 2015. Procesul este judecat de un complet format din Daniel Donțete și Camelia Bogdan.

UPDATE Judecatorii au cerut celor doi avocați străini împuternicirile avocațiale. După prezentarea lor, președintele de ședință a anunțat că este situația de Complet de divergență pe cererile de recuzare. Camelia Bogdan a suținut ca aceste cereri sunt inadmisibile. Judecătorul coleg Donțete a acceptat ca cererea să fie analizată de un alt complet.

Camelia Bogdan și-a motivat decizia: "De ce nu s-a invocat cererea de recuzare de la primul termen? Erau aceleași conditii. De ce nu au facut cerere de recuzare și avocații lui Marian Iancu? Mai mult, pe 5 mai 2015 la ICCJ s-a formulat o cerere de strămutare întemeiată pe așa zisa imparțialitate a judecătorului. Deci se știa de atunci intentia de recuzare". Ședința s-a suspendat din nou pentru ca un al treilea judecător să analizeze argumentele și să voteze pentru admiterea sau respingerea recuzării cerute de avocați.

UPDATE: Avocaţii cer şi recuzarea preşedintelui de complet, Daniel Donțete, susţinând că şi el ar fi incompatibil şi imparţial. "Vrem că cererile să fie judecate de un alt complet şi să fie citaţi la un termen viitor", cer avocaţii.

"La termenul trecut aţi spus că veţi da termene rapide pentru a evita prescrierea dosarului. Noi susţinem că termenul a expirat din august 2014. De atunci s-au prescris faptele", mai spun avocaţii

DNA susţine că cererile avocaţilor nu sunt justificate şi că nu există motive de recuzare.

Unul din avocaţii luxemburghezi consideră că sechestrul pe averea lui Tender este exagerat. "Jurisprudenţa CEDO este clară. Dacă un magistrat a luat o decizie într-un caz, nu se mai poate pronunţa. Cum poate un judecător să pună sechestru în faza de apel, dacă nu există fapte noi? Consider exagerat sechestrul, mai ales asupra familiei inculpatului"

DIICOT: "Sechestrul a fost pus la cererea DIICOT, nu din oficiu".

Avocat: "La faza de fond, DIICOT a susţinut că faptele s-au prescris. Acum de ce a cerut sechestru? Nu mai înţeleg nimic!"

UPDATE: Avocatul luxemburghez susţine că orice acuzat are dreptul să fie interogat şi să propună martori pentru interogatoriu. "Ar trebui să se aplice aceste regulament. Prezenţa oricărei persoane citate contribiue la aflarea adevărului. Lipsa turcului şi a avocatului lezează interesele lui Tender". Alt avocat susţine că citaţia trebuia trimisă în 30 de zile.

Avocatul lui Tender vrea să-i pună întrebări lui Basran. Procurorul DIICOT: "Basran a fost citat corect. Tender va fi audiat când va fi prezent".

Avocat: "Nimeni nu ştie unde în Turcia se află Basran. Cel mai probabil el este închis. Instanţa trebuia să afle adresa"

După deliberare, judecătorii consideră că Basran se sustrage de la executarea altei pedepse şi că a fost citat corect. În aceste condiţii, avocaţii cer recuzarea ambilor judecători. Apărătorii susţin că cei doi judecători sunt incompatibili. Camelia Bogdan ar fi incompatibilă deoarece există suspiciunea că nu ar fi imparţială.

Judecătoarea a mai avut un dosar asemănător, cel al lui Marian Iancu, iar din acela a plecat acest al doilea caz al lui Tender. "Doamna judecătoare are deja o părere despre dosar, imparţialitatea să este afectată", susţine un avocat din cei 8 ai lui Tender.

UPDATE: Tender şi-a adus doi avocaţi din Luxemburg, care au venit cu traducător autorizat. Tender este în Franţa unde urmează să fie supus unei operaţii pe cord. Reprezentantul AVAS lipseşte, la fel şi cel al RAFO. Iancu Marian nu doreşte să fie adus la proces, în boxă. Avocaţii au cerut recuzarea procurorului de şedinţă. Cererea a fost respinsă. Unul dintre avocaţi spune că nu s-a îndeplinit procedura cu un inculpat fugar. Nu a fost citat cum trebuie Basran Ali, domiciliat în Instambul, şi susţine că este o lipsă de procedură.

Sechestru extins

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate