Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii nu-l vor pe Sebastian Ghiță martor în dosarul RCS/RDS
Judecătorii nu-l vor pe Sebastian Ghiță martor în dosarul RCS/RDS

Judecătorii nu-l vor pe Sebastian Ghiță martor în dosarul RCS/RDS

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins cererea de audiere a lui Sebastian Ghiță în dosarul RCS-RDS. Cererea a fost înaintată de Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, care a solicitat instanței supreme în procesul "Antena Group-RCS & RDS", audierea lui Sebastian Ghiţă, motivând printr-o declaraţie în care acesta ar fi zis că are dovezi că dosarul a fost construit de Ioan Bendei.

La termenul din 12 mai al procesului, Sorin Alexandrescu a depus prin avocatul său o cerere prin care a solicitat audierea lui Sebastian Ghiță, chiar și prin videoconferință, fostul deputat fiind închis într-un penitenciar din Belgrad. Motivul invocat a fost acela că Sebastian Ghiță ar fi declarat, în cadrul unei înregistrări difuzate de postul România TV pe data de 2 ianuarie, că dosarul RCS&RDS ar fi fost măsluit.

Într-o înregistrare difuzată pe 2 ianuarie, Sebastian Ghiță afirma că, în ultimii zece ani, "multor persoane" li s-au făcut nedreptăți în justiție, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoștință și fostul șef al statului Traian Băsescu.

"Chiar dacă au existat meciuri, îi felicit pe cei de la Antena 3 că au rezistat presiunilor. Au existat aceleași lucruri, ca în cazul Realitatea, cu RCS&RDS și domnul Bendei, știu multe lucruri și poate într-o zi o să le povestesc. A fost un dosar măsluit și am dovezi. Ce au făcut cu Voiculescu, Vântu, Sârbu, Patriciu, Adamescu vor să facă acum cu mine, să distrugă România TV și să mă ducă la închisoare", spunea atunci Sebastian Ghiță.

Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel București l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei. În același dosar, Sorin Alexandrescu, pe atunci director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare cu executare, pentru șantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la șantaj în formă continuată.