O judecătoare RUPE TĂCEREA! Conflict MAJOR după Ordonanța pe legile justiției: „S-a terminat lumea că li se pretinde vechime procurorilor”

O judecătoare RUPE TĂCEREA! Conflict MAJOR după Ordonanța pe legile justiției: „S-a terminat lumea că li se pretinde vechime procurorilor”

Adina Daria Lupea, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, a scris pe Facebook o opinie referitoare la OUG pe legile justiției, făcând referire la procurori, în special cei de la DNA, care prin ordonanța respectivă „li se pretinde vechime”.

Judecătoarea aduce la lumină problema judecătorilor, care „s-au dat la o parte, s-au resemnat ca se amana a la long pensionarea anticipata”, subliniind că toată presa din România vorbește acum, după OUG pe legile justiției, despre problema procurorilor.

„Nu poti deschide un canal de stiri, un articol pe net unde sa nu se vorbeasca, turuiasca, rostogoleasca la nesfarsit problema procurorilor , mai ales cei din DNA. S-a terminat lumea ca li se pretinde vechime. Per a contrario, suntem o natiune care accepta, aplauda, doreste procurori in aceasta structura cu 6 ani vechime (din care 2 ani de INM), promovati printr-un interviu netransparent timp de 14 ani de zile (de la Monica Macovei si in baza unei OUG care, repet, fara nicio dezbatere a intrat peste noapte in vigoare, a desfiintat PNA-ul si a decimat conducerea de atunci ) in "dauna" unor procurori cu 10 ani vechime , promovati prin concurs. Clar, nu ne mai facem bine. Dvs. observati absurdul si ilogicul situatiei? Sau sunt singura careia ii da cu virgule?”, scrie Adina Daria Lupea.

„Avem colegi judecatori care sustin aceasta anomalie si, oricat incerc sa nu bag de seama, tot nu imi pot explica de ce un judecator s-ar da de ceasul mortii de grija procurorilor, dar nu il preocupa deloc ce se intampla cu breasla careia, cu titulatura, ii apartine. Ca daca nimic nu faci , nu propui constructiv pentru colegii tai judecatori, ce Dumnezeu cauti sa mori de grija procurorilor? Nu au asociatie? Nu au sectie distincta in CSM? Nu au...etc...salarii mai mari si modalitate de numire separata de aproape 15 ani? Ce judecator a beneficiat vreodata de asa ceva?”, mai scrie judecătoarea.