Conincidența face ca dosarul să fi fost judecat de același complet care îl judecă pe Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, format din judecătorii Geanina Cristina Arghir, Constantin Epure și Stefan Pistol.

Recent, completul respectiv de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a menținut sentința dată de Curtea de Apel Cluj pentru judecătoarea Cristina Gherghina Nicoară, de condamnare la doi ani cu suspendare. 

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Nicoară Cristina Gheorghina împotriva sentinţei penale nr. 190 din 17 noiembrie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Cluj– Secţia Penală şi de Minori, în dosarul nr.1063/33/2016. Obligă pe apelanta-inculpată Nicoară Cristina Gheorghina la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru apelanta-inculpată Nicoară Cristina Gheorghina, în sumă de 620 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. II. În majoritate, Respinge ca nefondat, apelul declarat de partea responsabilă civilmente UNIQUA ASIGURĂRI S.A., împotriva aceleiaşi hotărâri. Obligă pe apelanta -parte responsabilă civilmente la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16 aprilie 2019. Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului părţii responsabile civilmente UNIQUA ASIGURĂRI S.A. şi obligării acesteia la dobândă legală de la data rămânerii definitive a hotărârii”, arată soluția pe scurt a ÎCCJ.

Magistratul Cristina Gheorghina Nicoară, fost vicepreședinte al Curții de Apel Alba, a accidentat mortal un om pe trecerea de pietoni.

Accidentul în care un bărbat și-a pierdut viața s-a produs în centrul municipiului Alba Iulia, pe Bulevardul Încoronării. Aflată la volanul mașinii sale, judecătoarea nu a acordat prioritate unui pieton care traversa şi l-a lovit în plin. 

Potrivit legislației, acest accident poate fi catalogat ca unul de muncă. În plus, în urma cercetării și a trimiterii în judecată, Cristina Gherghina Nicoară nu a fost suspendată din funcție, Consiliul Superior al Magistraturii considerând că acuzaţia din „culpă” nu îi afectează activitatea profesională.

La sfârșitul anului 2017 a fost condamnată, în primă instanță, de o judecătoare pe nume Monica Șortan de la Curtea de Apel Cluj.

După ce a făcut apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost amânat de cei trei judecători de 21 de ori. Mai mult, pe parcursul procesului, judecătoarei din Alba Iulia i-a fost prelungit de 14 ori dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile la instanța supremă și de 10 ori de Curtea de Apel Cluj.

Un total de 720 de zile de prelungire a dreptului de a conduce în baza art. 111 alin 6 din OUG 195/2002 pentru o persoană care a ucis un om pe trecerea de pietoni!

Te-ar putea interesa și: