Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima jucătoare de top care s-a retras de la Roland Garros. Urma să o înfrunte pe Sorana Cîrstea
Prima jucătoare de top care s-a retras de la Roland Garros. Urma să o înfrunte pe Sorana Cîrstea

Prima jucătoare de top care s-a retras de la Roland Garros. Urma să o înfrunte pe Sorana Cîrstea

Tenismena cehă Petra Kvitova și-a anunțat, astăzi, retragerea din cadrul turneului de la Mare Șlem de la Paris, din cauza unei accidentări.

Ocupanta locului 6 în ierarhia mondială, Petra Kvitova, ar fi trebuit să joace, astăzi, în primul tur de la Roland Garros, cu Sorana Cîrstea (84 WTA), dar s-a retras din competiție din cauza unei accidentări la antebrațul stâng, mâna cu care joacă.

Sunt foarte dezamăgită să-mi anunț retragerea de la Roland Garros. Am avut dureri la antebrațul stâng în ultimele săptămâni, iar un RMN efectuat duminică seara a scos la iveală o ruptură de gradul doi, care s-ar putea înrăutăți dacă aș juca azi.

În urmă cu doi ani, mi-am făcut revenirea la Roland Garros, așa că sunt extrem de dezamăgită să nu pot juca în acest an. E o decizie cu adevărat dificilă, dar urez turneului o ediție plină de succese. Abia aștept să revin în 2020”, a fost mesajul postat de Kvitova, pe Twitter.

Astfel, Sorana Cîrstea va debuta la Paris împotriva slovenei Kaja Juvan, locul 131 WTA.