Jose Mourinho a primit o suspendare de patru meciuri din partea UEFA. Fanii lui AS Roma sunt tot mai violenți

Jose Mourinho a primit o suspendare de patru meciuri din partea UEFA. Fanii lui AS Roma sunt tot mai violenți Sursa Foto: Arhiva EVZ

Decizia vine după ce antrenorul portughez a avut un limbaj injurios la adresa arbitrului Anthony Taylor, după finala Europa League. Stadionul din Budapesta a suferit daune importante, pe care acum clubul AS Roma trebuie să le repare.

Incidentul în care a fost implicat portughezul a avut loc după înfrângerea Romei de către Sevillia, în finala Europa League, care s-a jucat la Budapesta.

Mourinho a criticat în mod deschis deciziile arbitrilor, luate în timpul meciului. Acest lucru a făcut ca, după meci, pe aeroportul din Budapesta, arbitrul Taylor și familia sa să fie hărțuiți de suporterii clubului italian.

Clubul din Roma a fost amendat cu un total de 55.000 de euro, pentru diverse motive, printre care se numără aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de distrugere și huliganism. De asemenea, echipei i s-a interzis să vândă bilete suporterilor, pentru următorul meci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Obligați să repare daunele stadionului din Budapesta

În plus, clubul a fost sfătuit să contacteze Federația Maghiară de Fotbal, într-un termen de 30 de zile pentru a repara daunele provocate de fanii italieni, în interiorul stadionului.

În ciuda acestor contraperformanțe, Roma și-a asigurat un loc șase în Serie A, ceea ce i-a asigurat un loc în Europa League pentru sezonul următor.

De asemenea, Roma se va confrunta cu o amendă separată de 80.500 de euro și o închidere parțială a stadionului, pentru 6.000 de locuri, după ce suporterii au aruncat cu obiecte în timpul meciului din semifinale cu Bayer Leverkusen.

Și clubul german a primit o amendă de 43.000 de euro și o închidere parțială a stadionului, cu 5.000 de locuri, pentru incidente care au implicat aprinderea de artificii și aruncarea de obiecte.

Sancțiune și pentru West Ham United

Într-un incident separat, West Ham United a fost amendată cu 58.000 de euro în urma comportamentului necorespunzător al suporterilor săi, în timpul finalei Ligii Conferințelor Europa cu Fiorentina.

Fanii lui West Ham au aruncat cu obiecte spre jucătorii echipei italiene, iar la final au invadat terenul de joc după ce echipa lor a ieșit victorioasă.

În timpul meciului, căpitanul Fiorentinei, Cristiano Biraghi, a fost lovit în cap de un obiect, și a primit îngrijiri medicale. Fiorentina, alături de FC Basel, au fost, de asemenea, amendate și li s-a interzis să vândă bilete suporterilor din deplasare pentru următorul meci, din cauza unor infracțiuni similare, potrivit Indiatoday.