Evenimentul Zilei > International > Joe Biden a votat anticipat în Delaware. Discurs anti-Trump despre Covid-19
Joe Biden a votat anticipat în Delaware. Discurs anti-Trump despre Covid-19

Joe Biden a votat anticipat în Delaware. Discurs anti-Trump despre Covid-19

La fel ca și adversarul său republican Donald Trump, candidatul democraților la Casa Albă și-a exercitat dreptul de vot în fieful său din Wilgminton.

Rivalul democrat al actualului președinte al Statelor Unite, Joe Biden, a votat anticipat, miercuri, în orașul natal Wilmington, în statul Delaware, pentru alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump.

După un scurt discurs asupra pandemiei Covid-19, fostul vicepreședinte al SUA, în vârstă de 77 de ani, aflat în fruntea sondajelor, a mers la vot, în fața camerelor de filmat postate în afara secției de votare, împreună cu soția sa, Jill Biden, scrie AFP.

Joe Biden a făcut din gestionarea pandemiei Covid-19 de către administrația Trump, această profundă criză de sănătate care a provocat peste 225.000 de morți în Statele Unite, principalul său unghi de atac împotriva republicanului.

Președintele Trump a votat anticipat sâmbătă, cu zece zile înainte de alegerile prezidenţiale, pentru un „un tip cu numele Trump“, într-o secţie de vot din West Palm Beach, în Florida.

„Cu cine aţi votat, domnule preşedinte?” l-au întrebat jurnaliștii. „Am votat cu un tip pe nume Trump. Vă mulţumesc tuturor!”, a răspuns el râzând.

Este un vot extrem de sigur, cu mult mai sigur decât atunci când vă trimiteţi buletinul de vot prin poştă, a declarat miliardarul republican, care afirmă mereu, fără a aduce probe, că există riscul unor fraude masive legate de votul prin corespondenţă. Totul este perfect, în manieră foarte strictă, cu respectarea regulilor, a adăugat el.

Prezență-record la vot

A fost cazul și pentru 70 de milioane de americani, de teama pandemiei Covid-19.

O participare masivă la vot care indică un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, scrie Agerpres.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE