În opinia sa, documentul va fi votat miercuri, la ora 12, dar spune că moțiunea de cenzură ”încă se joacă”.

„Am văzut în aceste zile că sunt parlamentari, care provin în special din ALDE, care s-au alăturat grupului parlamentar al PSD, am văzut că UDMR-ul este determinat să meargă până la capăt în susținerea acestei moțiuni și calculele arată că majoritatea necesară trecerii moțiunii ar putea fi realizată (…). Din câte știu eu, moțiunea va fi votată mâine, începând cu ora 12”, a declarat Țuțuianu la RFI.

Întrebat dacă Pro România are o problemă, ținând cont că doi parlamentari ai acestei formațiuni au plecat luni și s-au alăturat PSD, senatorul a afirmat că: „Nu, nu sunt parlamentari care acum au luat decizia de a se înscrie în PSD. Sunt parlamentari care au votat învestirea Guvernului Orban, cum este domnul Georgian Pop și apoi sigur, și-au readus aminte că au valori de stânga și au luat decizia de a se reînscrie în PSD. Dânșii au plecat în urmă cu trei luni de zile”.

Senatorul a fost ferm în momentul în care a afirmat că parlamentarii Pro România nu vor vota moțiunea de cenzură.

„Am decis că nu votăm moțiunea de cenzură, nu suntem printre semnatarii acestei moțiuni. Am afirmat că vom susține sau vom iniția orice moțiune de cenzură care privește situația economică, bugetară sau aspecte de genul privatizării programelor naționale de sănătate”, a conchis Adrian Țuțuianu.

Te-ar putea interesa și: