Echipa Ursulei von der Leyen a fost în final definitivată. Gurile rele spun că aceasta e perfect echilibrată politic, dar nu ar prea conține profesioniști.

Ursula von der Leyen a promis că jumătate din echipa sa va fi compusă din femei. Astfel,  le-a inclus pe listă pe Rovana Plumb și Sylvie Goulard, dar și pe Kadri Simson sau Dubravka Suika, cvasi-necunoscute. Alături de ele, sunt actuale membre ale executivului ca Margrethe Vestager și Vera Jourova.

Jumătatea masculină a echipei prezintă îi cuprinde pe Frans Timmermans, Johannes Hahn, Phil Hogan și Valdis Dombrovskis, cărora li se adaugă belgianul „bun la toate” Didier Reynders, polonezul Janusz Wojciechovski (n.r. – cunoscut pentru problemele cu OLAF), Italianul Paolo Gentiloni. Candidatul Ungariei este controversat.

Amestecul de politicieni europeni confirmați și de nume controversate sau necunoscute riscă să explodeze la audierile programate să înceapă la sfârșitul lunii. Von der Leyen nu a refuzat niciun nume, iar acum lasă pe umerii Parlamentul European grija de a confirma pozițiile din echipă.

Cine respinge un social-democrat, trebuie să știe că va fi atunci respins și un creștin democrat, arată Rfi.ro. Pe de altă parte, Renew Europe (care are cinci comisari în această listă și nu toți recomandabili) nu se află în poziție de forță, mai notează sursa citată, arătând că executivul de la Bruxelles pentru următorii cinci ani, împacă toate familiile politice și toate preocupările sociale la modă, dar nu răspunde criteriului competentei.

 

Te-ar putea interesa și: