Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri înfricoşătoare făcute de un fost jihadist: Ţinta reală a fost REACTORUL NUCLEAR francez
Dezvăluiri înfricoşătoare făcute de un fost jihadist: Ţinta reală a fost REACTORUL NUCLEAR francez

Dezvăluiri înfricoşătoare făcute de un fost jihadist: Ţinta reală a fost REACTORUL NUCLEAR francez

Reactorul nuclear francez a fost ținta principală a ISIS, nu aeroportului de la Bruxelles, spune fostul soldat jihadist Jonathan Geffroy care acum cooperează cu autoritățile franceze.

Ziarul L'Express a obținut și a publicat unele dintre transcrierile înfricoșătoare ale conversațiilor sale cu ei.  Jonathan G. a petrecut doi ani în zona irako-siriană înainte de a fi capturat la începutul anului 2017 de către Armata Siriană Liberă. Apoi a fost transferat autorităților franceze și cooperează pe deplin cu aceștia.

 Ex-jihadistul în vârstă de 35 de ani a lucrat cu "frații Clain", propagandiştii șefului ISIS, care și-a asumat răspunderea pentru atacurile de la Paris.  Jean-Michel Clain, a avut o poziție importantă în Daesh". "El a fost plasat pe domeniul transmiterii de informații a statului Islamic și a fost în contact cu Ajna, cele mai înalte autorități ale statului islamic", spune Jonathan.

"Familia Clain ştie tot, este aproape de oameni de știință, mass-media și oficialități", continuă Jonathan. El a fost unul dintre puţinii "privilegiați" care putea să meargă la Jean-Michel Clain, în Raqqa.  Întrebat despre bombardarea aeroportului din Bruxelles, el spune că "nu au fost pregătiți", dar s-au activat după arestarea atacatorului de la Paris, Salah Abdeslam, care a planificat atacul asupra teatrului Bataclan.

"Othman mi-a spus că, în efortul de a evita arestarea tuturor, au vizat aeroportul  Zaventem de la Bruxelles, dar ținta inițială a fost centrala nucleară franceză", adaugă Jonathan.

Jonathan Geffroy, cunoscut sub porecla "francezul", a fost transferat în Franța, pe 11 septembrie, împreună cu soția și cei doi copii. El a fost inculpat pe 15 septembrie pentru "conspirație criminală teroristă, în timp ce soția sa a fost acuzată, de asemenea, de "conspirație criminală şi acte de terorism ". Ambii sunt închiși. Cei doi copii au fost plasați în centre de plasament, potrivit unor surse judiciare.

Mai mult, el a declarat că ISIS a pregătit soldați copii gata să lanseze atacuri împotriva UE, susține jihadistul francez ISIS. Au planuri concrete de a trimite soldații copii în Europa pentru  atacuri împotriva obiectivelor occidentale". Copiii, majoritatea sirieni, vor fi trimiși în Europa doar după ce ajung la adolescență, iar recunoașterea facială practic va fi  imposibilă, a spus jihadistul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: