Evenimentul Zilei > Social > Jean Constantin, omagiat la Constanţa
Jean Constantin, omagiat la Constanţa

Jean Constantin, omagiat la Constanţa

O manifestare omagială, de evocare a personalităţii artistice a actorului de comedie Jean Constantin, cu prilejul împlinirii a 87 de ani de la naşterea sa, va avea loc în perioada 21-22 august, loa Constanţa. Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor.

Evenimentul îşi propune să reunească mărturii în imagini despre actorul de film şi music-hall Jean Constantin, după cum declară actorul Dan Cojocaru, reprezentantul instituţiei organizatoare.
„Pe 21 august 2015 se împlinesc 87 de ani de la naşterea actorului constănţean Jean Constantin şi cinci ani şi trei luni de când acesta a trecut în eternitate, în locuinţa sa de pe Bulevardul Ferdinand şi de aceea în acest sfârşit de săptămână organizăm în memoria sa, pe 21 şi 22 august, evenimentul omagial «Jean Constantin- Omul Mării» ce va avea loc în Piaţa Ovidiu”, a precizat Cojocaru.
Vineri şi sâmbătă vor fi proiectate patru filme în intervalul orar 20.30 – 00.30, pe un ecran amplasat pe faţada Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie, clădire în incinta căruia Jean Constantin a turnat mai multe filme. La organizarea evenimentului au avut o contribuţie majoră nepoţii săi, care au pregătit panouri cu imagini din viaţa artistică şi privată a îndrăgitului şi popularului actor, informează www.agerpres.ro.

Jean Constantin s-a născut pe 21 august 1928, într-o familie la Techirghiol. Actorul a debutat în lumea artistică în anul 1957, pe scena Teatrului de revistă Fantasio din Constanţa, după ce fusese remarcat drept talentat cupletist în cadrul unei brigăzi artistice pe şantierul căii ferate de la Salva Vişeu.