Evenimentul Zilei > International > Jean-Claude Juncker, acuză: Naţionalismul lui Viktor Orbán poate duce la război
Jean-Claude Juncker, acuză: Naţionalismul lui Viktor Orbán poate duce la război

Jean-Claude Juncker, acuză: Naţionalismul lui Viktor Orbán poate duce la război

Jean-Claude Juncker a declarat pentru RAI1 că nu-i pasă de campania guvernului ungar împotriva lui, dar este deranjat de xenofobia primului ministru Viktor Orbán, ostilitate față de străini. Potrivit președintelui Comisiei Europene, un astfel de naționalism poate duce la război.

Viktor Orbán a reacţionat şi a spus că "cineva care a dezvăluit o statuie a lui Marx nu ar trebui să predea nimănui lecţii despre xenofobie, pentru că maestrul xenofobiei era numit Karl Marx". 

Luni, vicepreședintele Fidesz și secretarul de stat pentru familie și tineret, Katalin Novak, au vorbit despre relațiile Fidesz cu PPE. Se va  îndreapta către "grupul de înțelepți" stabilit de Fidesz, vor contacta "trei bărbați înțelepți" ai PPE și le va oferi informații detaliate despre diverse subiecte. Misiunea  este de a pregăti un raport cu privire la faptul dacă ar trebui să rămână la PPE după alegeri. 

 Ieșiți dar repede!

Binecunoscutul jurnalist pro-Fidesz, Zsolt Bayer, a cerut hotărârea de a părăsi PPE cât mai curând posibil și la numit pe Manfred Weber "un laș, o persoană mizerabilă".