Evenimentul Zilei > Justitie > Jandarm arestat după ce și-a bătut soția. În acelaşi dosar mai este cercetat alt jandarm
Jandarm arestat după ce și-a bătut soția. În acelaşi dosar mai este cercetat alt jandarm

Jandarm arestat după ce și-a bătut soția. În acelaşi dosar mai este cercetat alt jandarm

Acuzat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti că şi-a bătut partenera de viaţă şi a lovit alte două femei, un jandarm a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Jandarm arestat pentru violenţe. În acelaşi dosar mai este cercetat alt jandarm. De asemenea, în acelaşi dosar este cercetat un alt jandarm. Cel din urmă este acuzat că l-a ajutat pe primul să arunce o substanţă chimică pe maşina concubinei.

Conform unui comunicat de presă remis miercuri, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi jandarmi.

Jandarmii sunt acuzaţi de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie. Totodată, ei sunt acuzaţi de două infracţiuni de lovire sau alte violenţe faţă de unul dintre inculpaţi.

Ameninţarea, tulburarea ordinii şi liniştii publice, complicitatea la infracţiunea de distrugere faţă de cel de-al doilea inculpat sunt celelalate acuzaţii.

Jandarm arestat pentru violenţe

„În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi a exercitat acte de violenţe faţă de o persoană de sex feminin cu care, la acel moment, avea relaţii similare căsătoriei, provocându-i acesteia multiple leziuni care au necesitat un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior, în scop şicanatoriu, prin folosirea unei substanţe chimice şi ajutat de cel de-al doilea inculpat, a procedat la degradarea autoturismului persoanei vătămate şi a încălcat obligaţiile impuse prin ordinul de protecţie emis în favoarea persoanei vătămate”, au arătat procurorii.

Astfel, primul jandarmul este acuzat că a lovit şi ameninţat o altă femeie în timp ce se aflau într-un local public. Mai mult, el a agresat o a treia femeie, când aceasta o însoţea pe fiica ei în vederea depunerii unei plângeri penale.

Primul jandarm a fost reţinut de procurori, iar un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti a dispus miercuri arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

Rămâne de văzut ce măsuri vor anunţa mai-marii din Jandarmeria Română în urma acestor episoade care afectează imaginea instituţiei, şi aşa destul de afectată mai ales după protestele de la 10 august 2018.