Mesajele date publicității de pirații nord-coreeni intitulați „Gardienii Păcii” au scos la iveală un e-mail scris de co-președinta Sony Picture, Amy Pascal, către Elizabeth Cantillon, responsabila de producție a Columbia Pictures, distribuitoarea francizei cu aventurile Agentului 007: „Idris ar trebui să fie viitorul Bond”.

Actorul născut la Londra a declarat, în cadrul unei discuții cu internauții pe site-ul Reedit, că „ar accepta rolul, dacă i s-ar propune”. Daniel Craig, care îl întrupează pe Agentul 007 de la episodul „Casino Royal” din 2006, turnează acum un nou film, „Specter”, a cărui lansare este prevăzută a avea loc în noiembrie 2015. După acesta, Daniel Craig mai are prevăzut în contract un nou episod al seriei, cel de-al cincilea.

Franciza James Bond a fost una dintre victimele piraților Sony, după ce o schiță a scenariului „Specter” a fost furată în timpul atacului cibernetic și dată publicității. Idris Elba ar fi primul actor de culoare care îl va întruchipa pe fermecătorul super-spion al Majestății Sale.