Evenimentul Zilei > Actualitate > “Iuda Iscarioteanul” a primit un rol important în cel de-al şaselea sezon al „Game of Thrones”
“Iuda Iscarioteanul” a primit un rol important în cel de-al şaselea sezon al „Game of Thrones”

“Iuda Iscarioteanul” a primit un rol important în cel de-al şaselea sezon al „Game of Thrones”

Actorul britanic Ian McShane va avea un rol important în sezonul şase al popularului serial produs de HBO "Game of Thrones" care, potrivit informaţiilor de ultimă oră, ar putea avea cel puţin opt sezoane.

McShane este cunoscut pentru roluri în seriale de ficţiune pentru micul ecran, printre care Lovejoy (1986-1994), producţie a BBC, Deadwood (2004-2006), produs de HBO, dar şi pentru roluri dedicate marelui ecran precum BlackBeard în Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011). Una dintre marile sale interpretări sale rămâne însă cea din Iisus din Nazareth, miniserietv realizată în 1977 de regizorul italian Franco Zeffirelli, în care a fost distribuit în rolul unuia din cele mai detestate personaje ale Noului Testament, infamul Iuda Iscarioteanul care, pentru 30 de arginţi, şi-a vândut prietenul şi învăţătorul.

Surse apropiate echipei de producţie a Game of Thrones au declarat pentru Entertainment Weekly că Ian McShane nu va petrece mult timp pe platourile de filmare pentru sezonul şase, în schimb va avea un rol important.

Responsabilul HBO Michael Lombardo a anunţat recent la o întâlnire cu Asociaţia criticilor televiziunii americane că "Game of Thrones" ar putea avea cel puţin opt sezoane.

Serialul 'Game of Thrones', produs de HBO, are la bază seria de cărţi 'A Song of Ice and Fire' a scriitorului George R. R. Martin. În iunie s-a încheiat al cincilea sezon, iar la Belfast au început deja filmările pentru sezonul şase ce va fi difuzat în 2016.