În față, liderii USR și Plus se înțeleg bine și par o echipă indestructibilă. În spatele scenei politice, lucrurile nu stau chiar așa.

Recent, Dan Barna le-a cerut USR-iștilor să decidă prin vot dacă sunt de acord ca partidul să fuzioneze cu PLUS. Surse avizate susțin că USR este nemulțumit de faptul că Dacian Cioloș și partidul său nu au ”tras” la prezidențiale, unde candidatul USR, Dan Barna, a obținut un rezultat extrem de mic. Pentru acest fapt, cei 20.000 de membrii USR, vor fi consultați și vor fi puși să voteze ”electronic” dacă susțin această moțiune sau nu. Votul pentru viitorul politic al USR și plus se va încheia sâmbătă dimineața

În fine, nu în ultimul rând, este important de spus și că între cele două partide există diferență de viziuni politice, fiind încă nerezolvată problema plasării noului partid din punct de vedere doctrinar.În prezent, în PLUS există tendința de plasare spre stânga spectrului politic, iar USR încearcă un viraj spre dreapta, prin anunțul referitor la supunerea unei dezbateri interne pentru asumarea unei ideologii de dreapta, neo-pașoptistă.

Te-ar putea interesa și: