Ceaiul alb este obţinut din planta Camellia sinensis, la fel ca ceaiul verde şi ceaiul negru. Obţinut fiind din mugurii proaspeţi şi frunzele tinere ale plantei este fermentat foarte putin, păstrându-şi mai bine proprietăţile.
O ceaşcă de ceai alb conţine doar 15 mg de cofeină, în timp ce o ceaşcă de ceai verde are aproximativ 25 mg cofeină şi o ceaşcă de ceai negru are aproximativ 40 mg cofeină. Specialiştii subliniază însă că ceaiul alb nu poate ajuta în curele de slăbire, decât dacă aveţi o alimentaţie sănătoasă.
Conţine ingrediente active care inhibă pofta de mâncare, iar un studiu realizat de cercetătorii americani arată că accelerează metabolismul, astfel încât grăsimile acumulate sunt topite câte puţin în fiecare zi. Specialiştii susţin că rezultatele vizibile ale slăbirii cu ceai alb se observă treptat, iar studiile arată că încetineşte activitatea anumitor substanţe, pielea îmbătrânind mai greu.