Italia, reguli anti-COVID-19 mai aspre. Când intră în vigoare

COVID-19

Italia, reguli anti-COVID-19 mai aspre. Când intră în vigoare. Ministrul sănătăţii Roberto Speranza a anunțat instituirea a trei zone roșii.

Italia anunță reguli anti-COVID-19 mai aspre începând de duminică. Aceste reguli sunt destinate combaterii pandemiei și au fost decise din cauza creşterii numărului cazurilor de infectare.

Începând de duminică trei zone din Italia vor fi „zone roşii”, a anunţat ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, citat de dpa, preluată de Agerpres.

Care sunt zonele roșii din Italia și ce restricții se aplică

Noile zone roşii sunt Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano. Populaţiei i se impune să nu îşi părăsească locuinţele, dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături sau din alte motive urgente.

Cea mai mare parte a Italiei e clasificată ca zonă portocalie. În acele zone, locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească localitatea, iar magazinele nealimentare, barurile şi restaurantele trebuie să închidă. Ordinul a fost semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Anterior, guvernul de la Roma înăsprise criteriile de clasificare a zonelor.

Aceste reguli anti-COVID-19 afectează grav economia

Circa 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, în urma acestor reguli, Asociaţia agricolă Coldiretti, se plânge de această stare de lucruri. Magazinelor li s-a permis să se deschidă doar pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.

Reprezentantul Coldiretti spune că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar. Ei solicită subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă.

Situația critică din Italia a făcut necesare reguli anti-COVID-19 mai aspre

Autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 477 de decese cauzate de COVID-19.

Muzeele şi expoziţiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni, în ciuda acestor restricţiilor dure. Dar asta doar în aşa-numitele zone galbene. Acolo situaţia epidemiologică este mai puţin gravă decât în alte părţi ale ţării.

Alte știri despre Italia:

Big Brother la Veneția: „Viitorul turismului în lumea post-COVID”

Odată cu lockdown-ul, în Italia s-au înregistrat cu 60% mai multe cereri de divorţ

Euroscepticii preiau puterea în Italia? Românii, înspăimântați de Italexit!