Evenimentul ZileiInternationalEuroscepticii preiau puterea în Italia? Românii, înspăimântați de Italexit!

Euroscepticii preiau puterea în Italia? Românii, înspăimântați de Italexit!

Euroscepticii preiau puterea în Italia? Românii, înspăimântați de Italexit!
Manevrele fostului premier socialist Matteo Renzi au adus guvernul de centru stânga de la în pragul colapsului. Românii din peninsula se tem că ipoteza ieșirii Italiei din Uniunea Europeană devene din ce în ce mai plauzibilă.

Euroscepticii preiau puterea în Italia, în cazul unor alegeri anticipate,. Asta spun = sondajele de opinie  și simulările împărțirii portofoliilor parlamentare. Ca urmare, nici Partidul Democrat, nici Mișcarea 5 Stele (din coaliției majoritare) nu se grăbesc să le convoace.

Fără sprijinul lui Renzi (Italia Viva), coaliția nu mai are, însă, majoritate. Pentru moment, premierul Conte trage de timp. Criza este înghețată până pe 20 ianuarie. Chipurile  pentru a lua măsuri urgente de combatere a pandemiei.

Euroscepticii preiau puterea în Italia?

Între timp, liderii politici își fac calculele. E puțin probabil să fie convocat un scrutin anticipat. Alegerile înspăimântă  stânga.


SUA are tehnologie extraterestră? Au fotografiat „fantoma” unui bombardier


Liderili PD și ai Mișcării 5Stele trebuie. însă, să peticească majoritatea. Opoziția, formată în jurul lui Matteo Salvini și a Geogiei Melloni, simte că a venit momentul. dreapta cere hotîrât anticipate. Are și motive. Potrivit simulărilor, acă alianța PD – M5St ar fi ruptă,  dreapta ar lua ar obține  248 de deputați din 400 și 124 de senatori din 200.

Poate fi împiedicată victoria dreptei?

Există, însă, potrivit ziariștilor de la Il Giornale, două scenarii prin care stânga ar putea evita înfrângerea. Astfel, ar fi nevoie ca alianța de dreapta să se prezinte pe liste separate în alegeri, Salvini și Melonim de o parte, Silvio Berlusconi de alta.

Celălalt scenariu, și mai dificil de conceput, este constituirea unei alianțe a tuturor forțelor stângii. Din această coaliție ar urma să facă  Partidul Democrat, Mișcarea 5 Stele, Italia Viva. Dar și formațiuni de stânga mai mici: Liberi e Uguali, Partito d’Azione și Piu Europa. O astfel de combinație ar aduce o majoritate restrânsă de 202 de locuri (din 400) în Camera Deputaților  și 102 (din 200) în  Senat.


Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!


Aceste simulări făcute de YouTrend au pus pe gânduri pe toată lumea.„ Votul ar pedepsi în special M5S, care ar pierde o treime din  aleși , dar și Italia Viva,”.  declarat   directorul YouTrend.

Ce se întâmplă cu românii dacă euroscepticii preiau puterea

Chiar dacă tema ieșirii Italiei din UE nu ocupă deocamdată capul de afiș al dezbaterii din Italia, românii din Peninsulă se tem. Relațiile încordate ale lui Matteo Salvini cu liderii europeni sunt de notorietate. mai mult,  sprijinul popular pentru ieșirea din UE crește. Ca urmare, și pericolul unui Italexit este din ce în ce mai mare, cu toate consecințele care decurg de aici pe piața muncii.

„Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS

 

 


Accesează: