Evenimentul Zilei > International > Italia, în pericol de închidere totală în pandemia de coronavirus. Zilele următoare sunt cruciale
Italia, în pericol de închidere totală în pandemia de coronavirus. Zilele următoare sunt cruciale

Italia, în pericol de închidere totală în pandemia de coronavirus. Zilele următoare sunt cruciale

Italia are probleme din ce în ce mai mari în pandemia de coronavirus. Restricțiile de la 6 Martie ar putea să fie intensificate.

Oficialii din Italia vor să adopte măsuri radicale în pandemia de coronavirus. Cazurile de infectare nu pot fi reduse, ba chiar s-au înmulțit în ultima vreme. Așa că membrii Guvernului de la Roma se gândesc la un lockdown în timpul weekendului. Alarmant este faptul că secțiile de Terapie Intensivă sunt pline și funcționează la foc continuu. Medicii abia mai fac față pacienților a căror situație medicală este foarte gravă.

O altă măsură pregătită de autorități vizează și scolile. Care ar putea să fie închise în totalitate. Măsurile ar putea să fie adoptate începând de weekendul viitor, conform stiridiaspora.ro.

Italia, în fața unui nou set de măsuri radicale, provocate de pandemia de coronavirus

Deocamdată nimeni nu a făcut vreun anunț oficial în această privință. La data de 6 martie au intrat în vigoare noi măsuri restrictive. Dar se pare că acestea sunt ineficiente în lupta cu pandemia de coronavirus. În această săptămână se va analiza situația la nivel național, urmând ca un anunț să fie făcut după acest weekend.

S-au făcut mai puține teste în weekend, cifrele au scăzut, dar oficialii de la Roma sunt îngrijorați și evaluează situația la nivel național

Ultimele cifre arată un număr de 20.765 de noi pacienți ce au fost depistați pozitiv. De asemenea, 207 persoane au decedat din cauza coronavirusului. Rata de pozitivare a ajuns la un procent de 7,6%, iar secțiile de Terapie Intensivă sunt pline, mai scrie sursa citată.

Există îngrijorare la nivel oficial. Chiar dacă cifrele au scăzut, pentru că în weekendul trecut au fost făcute mai puține teste. Și Italia se află în plină campanie de vaccinare a populației. Un eveniment despre care Mario Draghi, premierul acestei țări, a spus că este crucial în lupta cu pandemia. Zilele viitoare sunt decisive pentru a stabilirea adoptării sau nu a unor restricții și mai severe decât cele existente în prezent.