Istoria stiloului românesc. Evenimentul istoric de la ora 12:00

Istoria stiloului românesc. Evenimentul istoric de la ora 12:00

Istoria stiloului românesc. Emisiunea Evenimentul istoric, de la ora 12:00, cu Leonardo Tonitza și istoricul Petre Crăciun.

Istoria stiloului românesc.

Un român a inventat stiloul, Petrache Poenaru pe numele lui, secretarul personal al revoluționarului Tudor Vladimirescu și un cărturar renumit al secolului XIX, o invenție înregistrată la Viena apoi la Paris.

Pentru că stiloul românesc nu s-a produs în serie, titlul de inventator al „Condeiului portăreț fără sfârșit” este atribuit unui intreprinzător american.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici măcar o dată pe an nu găsim necesar să ne amintim de acest inventator așa cum nu găsim necesar să avem măcar o fabrică contemporană care să producă stilouri românești. Ori măcar să continuăm o tradiție.

Istoria stiloului românesc, șansa de a regăsi o parte din istoria industrială a României

Cu atât este mai inedit să întâlnim o colecție unică de stilouri românești, unică ca anvergură și importanță, dar mai ales pe cel care a luat pe cont propriu o căutare costisitoare, scriitorul și istoricul Petre Crăciun.

„Istoria stiloului românesc” este șansa de a regăsi o parte din istoria nu doar culturală cât mai ales industrială a României, ocazia de a revedea stilourile copilăriei, uneori atât de banale acum ceva timp în urmă, dar și de a descoperi în premieră stilourile guvernamentale, cele produse în ediții limitate folosite în protocolul șefilor de state.

Emisiunea realizată de Leonardo Tonitza împreună cu istoricul Petre Crăciun dezvăluie poveștile neștiute ale găsirii, restaurării și colecționării unor adevărate bijuterii, ale celor care au stat la baza educației în mase a poporului român, până la cele care iscăleau deciziile guvernamentale și prezidențiale. Stiloul made in România.

Emisiunea live, AICI